(VIDEO) Comrat: O nouă încercare eșuată de a aproba „echipa de vis” a lui Șor, pe fundalul unui protest
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Comrat: O nouă încercare eșuată de a aproba „echipa de vis” a lui Șor, pe fundalul unui protest

Pe 11 august, în Găgăuzia, are loc o nouă încercare de a aproba componența Comitetului Executiv. Adunarea Populară a Găgăuziei s-a întrunit în ședință, iar pe ordinea de zi are subiectele privind aprobarea structurii și componenței Comitetului. 

Între timp, în fața clădirii Adunării Populare a Găgăuziei are loc un protest. La manifestație au venit susținătorii bașcanului Evgheniei Guțul.

„Oamenii nu au ieșit pur și simplu. Oamenii vor schimbări. Oamenii vor să trăiască mai bine, ceea ce a promis echipa Evgheniei Guțul”, a spus un manifestant.

„Cerem să fie luată o decizie legală și mai departe va merge totul ca untul”, a adăugat un alt protestatar.

La protest au venit și contramanifestanți.

UPDATE: Ședința Adunării Populare a Găgăuziei din 11 august s-a încheiat și de această dată nu a fost aprobată componența Comitetului Executiv. Președintele Adunării Dmitri Constantinov a explicat că structura Comitetului Executiv, propusă de bașcan, nu a fost modificată și s-a decis întreruperea ședinței: „Astăzi am examinat tot aceeași ce a fost și o săptămână în urmă. Noi i-am cerut bașcanului să ajusteze structura, dar ea nu a făcut-o. Am decis încă o dată să ne adresăm conducerii Găgăuziei pentru ca ea să ajusteze structura Comitetului”.

Potrivit regulamentului Găgăuziei, bașcanul poate dizolva Adunarea Populară a Găgăuziei după două încercări eșuate de aprobare a Comitetului Executiv. Cu toate acestea, după cum a explicat anterior pentru NM vicepreședintele Adunării Gheorghe Leiciu, neaprobarea structurii nu este considerată o încercare de aprobare a Comitetului Executiv, întrucât Adunarea Populară nu a trecut la discutarea componenței Comitetului.

Și precedenta ședință a Adunării Populare a Găgăuziei, din 4 august, a avut loc pe fonul unei acțiuni de protest.

Atunci, după aproape 2 ori de dezbateri, ședința Adunării Populare din Găgăuzia în care urma să fie decisă soarta Comitetului Executiv propus de Șor, s-a încheiat, fără a fi aprobată vreo decizie. APG nu a analizat componența Comitetului Executiv și nici nu a aprobat structura Executivului în ansamblu. Cert este că structura Comitetului Executiv include șefi de departamente, în timp ce componența Comitetului Executiv include – șefi de departamente, adjuncți ai guvernatorului și președinți de raioane. Deputații au remarcat că bașcanul Evghenia Guțul a făcut o greșeală și a inclus în structura Comitetului Executiv adjunctul bașcanului și președinții raioanelor. Din această cauză, deputații au refuzat să aprobe „structura incorectă” a Comitetului Executiv.

Amintim că Evghenia Guțul, candidata ex-partidului lui Șor la funcția de bașcan, a fost învestită oficial în funcție pe data de 19 iulie, curent. La câteva zile distanță, pe 27 iulie, Șor a anunțat virtual, din Israel, membrii Comitetului Executiv de la Comrat, pe care a numit-o „o echipă de vis”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: