VIDEO Consilierul lui Putin a propus ca elevii să înceapă ziua cu rugăciuni pentru „gloria Rusiei”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Consilierul lui Putin a propus ca elevii să înceapă ziua cu rugăciuni pentru „gloria Rusiei”

Consilierul lui Putin, ex-ministrul Culturii Vladimir Medinskii, a propus ca elevii din Federația Rusă să își înceapă ziua de studiu cu o rugăciune, în care să preamărească simbolurile Rusiei, inclusiv steagul. Propunerea a fost votată unanim în cadrul „Comunității militaro-istorice a Rusiei”. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a precizat pe 25 martie că nu este poziția oficială a Moscovei.

Medinski a motivat propunerea prin existența unor asemenea practici în școlile din SUA.

În toate școlile de stat și private din SUA, în ultimii 150 de ani, studiile încep cu o rugăciune scurtă pentru gloria Americii, a simbolurilor și a steagului. Nu s-a schimbat din a doua jumătate a sec. 19. Și numai în unele state, prin legi aparte, li se permite elevilor să nu pronunțe aceste cuvinte, dacă nu corespund principiilor toleranței, însă sunt obligați să asiste. Și așa timp de 150 de ani”, a argumentat consilierul lui Putin.

În cadrul unei conferințe de presă, Dmitri Peskov a fost rugat de jurnaliști să comenteze inițiativa.

„Medinskii vorbește despre omagierea steagului Rusiei în școli, în calitate de conducător al comitetului militaro-istoric. Nu are legătură cu poziția oficială”, a conchis purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: