(VIDEO) Cum se simte copilul femeii de 19 ani care a decedat la câteva zile după ce a născut
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Cum se simte copilul femeii de 19 ani care a decedat la câteva zile după ce a născut

Copilul Valeriei Nicolaev, tânăra de 19 ani, care a decedat la doar câteva zile după ce a născut, este perfect sănătos. Femeia a reușit să-l numească David. Pruncul este îngrijit acum de bunici. Totodată, de la 1 noiembrie, când s-a produs tragedia, nimic nu se mai cunoaște despre cauzele decesului, scrie ZdG.

Potrivit sursei citate, părinții Valeriei, Ana și Vitalie, au spus că abia la sfârșit de noiembrie, când va fi finalizată expertiza medico-legală a uterului fiicei lor decedate, lucrurile vor fi mai clare.

„Eu cu înmormântările m-am ocupat, cu copilul în spital, așteptăm rezultatul de la uter, peste o lună de zile, după care o să începem a comunica mai departe cu avocatul”, ne-a spus Ana, mama Valeriei, cu care am discutat la Chișinău, într-o secție de spital, unde este internată din cauza unor probleme de sănătate a micuțului David. „Credeți că el nu simte ce i s-a întâmplat?”, se întreabă Ana, mama îndoliată a tinerei.

Valeria a reușit să-și numească copilul David, deși a îngrijit de el doar patru zile.

 „Mama, a reușit să-i dea numele, David… Doar copilașul, atâta mi-a rămas de la fată. E trist că crește fără mamă, dar va crește cu mine, în familia mea, îi voi fi și mamă și bunică, mă voi strădui ca nicicând să nu-i lipsească dragostea mamei”, promite Ana.

***

Amintim că o tânără de 19 ani a decedat la doar câteva zile după ce a născut la Spitalul raional din Anenii Noi. Ziarul de Gardă scrie că mama tinerei decedate a declarat că fiica sa nu a primit asistență medicală corespunzătoare, aceasta fiind externată prea repede, fără a fi realizate toate controalele cuvenite. Totodată, femeia a spus că medicii i-ar fi cerut mită fiicei sale chiar după naștere.

Pe 4 noiembrie, Ministra Sănătății Ala Nemerenco a spus că examinarea cazului se află sub controlul ei personal.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: