(VIDEO) „Dacă ați învăța româna, ați fi înțeles”. Nemerenco îi sugerează comunistei Caraman să învețe limba de stat
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Dacă ați învăța româna, ați fi înțeles”. Nemerenco îi sugerează comunistei Caraman să învețe limba de stat

Ministrul Sănătății Ala Nemerenco i-a sugerat deputatei Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Diana Caraman că dacă ar fi învățat limba română, ar fi înțeles răspunsul la întrebarea adresată. Replicile au avut loc în cadrul ședinței Legislativului din 12 decembrie.

Parlamentara Diana Caraman i-a reproșat ministrului Sănătății Ala Nemerenco că și-ar asuma prea multe merite în ceea ce privește dotarea și renovarea instituțiilor medicale, pe parcursul anului 2022.

Doamna Nemerenco, vreau să vă aduc aminte că nu sunteți politician, ci ministru. Ați spus că nu vreți să fiți întreruptă, nu mă întrerupeți nici pe mine. Sunteți acum la raport și noi avem dreptul să vă adresăm întrebări. Cu privire la operații, sunt în continuare cozi. Conform logicii dvs, ați deschis toate spitalele și ați adus tot echipamentul medical. Iar până atunci oamenii nu se tratau nicăieri. Dar asta rămâne pe conștiința dvs”, i-a reproșat.

Deputata BCS Diana Caraman a întrebat-o pe Nemerenco dacă salariile medicilor vor fi majorate sau nu.

Este bine că a existat posibilitatea pentru majorarea cu 10% în condițiile inflației de 35% și scumpirea anumitor produse cu mai mult de 35%. Consider că ar fi bine să vă gândiți și la asta”, i-a sugerat Caraman șefei de la Sănătate.

Replica ministrului Sănătății nu a întârziat: „Mă bucur că ați spus „хорошо” (bine, rusă) că am majorat. Mă bucur că e bine. Am explicat foarte clar. Dacă ați învăța limba română, ați fi înțeles că eu am spus: da, în 2023, neapărat voi depune toate eforturile pentru ca să majorăm salariile și în 2023. Este foarte important, mai ales pentru anumite categorii de medici și personal medical”.

Amintim că, pe 12 decembrie, deputații s-au întrunit în ședință pentru a examina legile bugetului pentru anul viitor. Ala Nemerenco a prezentat proiectul fondului de asigurări, care a fost adoptat în prima lectură.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: