VIDEO Deputații socialiști răspândesc imagini cu tancuri la Bălți. Ministerul Apărării: reparații planificate
Full Article 2 minutes read

VIDEO Deputații socialiști răspândesc imagini cu tancuri la Bălți. Ministerul Apărării: reparații planificate

Mai mulți deputați socialiști au publicat pe rețelele de socializare imagini din municipiul Bălți, în care se văd mai multe unități de tehnică militară. „Ne pregătim de război sau manevre?”, a scris Vladimir Odnostalco. Contactați de NM, reprezentanții Ministerului Apărării au precizat că sunt acțiuni de rutină, întrucât tehnica militară necesita reparații. 

A început? Orașul Bălți. Tehnică militară, cel mai probabil tancuri, aduse la uzina Răut! Cum să înțelegem? Ne pregătim de război sau doar menevre? Amintim că astăzi președintele țării Maia Sandu a adresat un mesaj către popor și a recunoscut că există posibilitatea unui război în Ucraina în urma acțiunilor agresive din partea Federației Ruse”, a scris deputatul socialist Vladimir Odnostalco pe Telegram.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării Alla Diaconu a precizat că este vorba despre acțiuni de rutină, întrucât este vorba despre tehnică care necesită reparații. Mai mult, potrivit acesteia, locuitorii mun. Bălți sunt obișnuiți să vadă militari sau tehnică, având în vedere că în oraș există o unitate militară.

Unitățile de tehnică militară sunt din dotarea Brigada 1 de Infanterie Motorizată din Bălți și au fost la reparație planificată”, a precizat reprezentanta Ministerului Apărării.

Amintim că, pe 14 februarie, președinta țării Maia Sandu a publicat o înregistrare în română și rusă, adresată către locuitorii ambelor maluri ale Nistrului. Șefa statului a precizat că R. Moldova este o țară neutră și nu intenționează să lupte cu cineva. Declarația a fost făcută în contextul tensiunilor din Ucraina.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: