VIDEO Din victimă în traficant. Mărturisirile unui condamnat pentru trafic de copii
Full Article 2 minutes read

VIDEO Din victimă în traficant. Mărturisirile unui condamnat pentru trafic de copii

Un tânăr care a fost condamnat la închisoare pentru trafic de copii a povestit pentru jurnaliștii de la Rise Moldova cum a fost la rândul său atras în rețeaua de pedofili. Acesta susține că a fost racolat pe când avea 16 ani, de către un cetățean norvegian de 42 de ani, originar din Federația Rusă.

x

Vladimir, a căruit identitate nu a fost dezvăluită, se află în penitenciar de 8 ani. El a fost condamnat după ce a început să racoleze băieți mai mici de 16 ani. El susține că rețeaua era una imensă și avea activitate pe întreg teritoriul țării, inclusiv în regiunea transnistreană.

Cel care a stat în fruntea rețelei, Oleg Sivitski, a primit cea mai dură pedeapsă — 24  ani de închisoare. Într-un interviu din 2017 pentru un ziar danez, el susține că nu a comis vreo ilegalitate.

Printre clienți s-ar fi numărat Nikolaos Georgiadis, cunoscut în cadrul rețelei drept Nick. Acesta este un fost parlamentar elen care a venit în Moldova în 2010, în cadrul unei Misiuni a Uniunii Europene, pentru a-l consilia pe ministrul Economiei de atunci, Valeriu Lazăr. Acesta a reușit să scape de închisoare atât în Republica Moldova, cât și în Grecia. Avocatul acestuia susține că politicianul este victima unei conspirații.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: