VIDEO Din victimă în traficant. Mărturisirile unui condamnat pentru trafic de copii
Full Article 2 minutes read

VIDEO Din victimă în traficant. Mărturisirile unui condamnat pentru trafic de copii

Un tânăr care a fost condamnat la închisoare pentru trafic de copii a povestit pentru jurnaliștii de la Rise Moldova cum a fost la rândul său atras în rețeaua de pedofili. Acesta susține că a fost racolat pe când avea 16 ani, de către un cetățean norvegian de 42 de ani, originar din Federația Rusă.

Vladimir, a căruit identitate nu a fost dezvăluită, se află în penitenciar de 8 ani. El a fost condamnat după ce a început să racoleze băieți mai mici de 16 ani. El susține că rețeaua era una imensă și avea activitate pe întreg teritoriul țării, inclusiv în regiunea transnistreană.

Cel care a stat în fruntea rețelei, Oleg Sivitski, a primit cea mai dură pedeapsă — 24  ani de închisoare. Într-un interviu din 2017 pentru un ziar danez, el susține că nu a comis vreo ilegalitate.

Printre clienți s-ar fi numărat Nikolaos Georgiadis, cunoscut în cadrul rețelei drept Nick. Acesta este un fost parlamentar elen care a venit în Moldova în 2010, în cadrul unei Misiuni a Uniunii Europene, pentru a-l consilia pe ministrul Economiei de atunci, Valeriu Lazăr. Acesta a reușit să scape de închisoare atât în Republica Moldova, cât și în Grecia. Avocatul acestuia susține că politicianul este victima unei conspirații.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: