VIDEO Dodon cheamă oamenii la biserică „în pofida pandemiei, în pofida la tot”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Dodon cheamă oamenii la biserică „în pofida pandemiei, în pofida la tot”

Președintele Igor Dodon a îndemnat oamenii să meargă la biserică, în pofida pandemiei de COVID-19. Îndemnul a fost făcut în cadrul vizitei pe care a întreprins-o pe 20 mai în raionul Drochia, pentru postul de televiziune local.

„Omul care are credință în suflet, acest om are viitor și își stimează și familia și obiceiurile strămoșești. De aceea, să nu uităm de biserică, să venim la biserică, în pofida pandemiei, în pofida la tot, să ne rugăm și cred că vom trece peste toate problemele”, a declarat Igor Dodon pentru postul de televiziune local.

 

Acum cîteva zile, Mitropolia Moldovei și-a manifestat nemulțumirea față de faptul că oficierea slujbelor religioase în incinta bisericilor nu a fost, deocamdată, permisă. Despre acest lucru se anunță într-o scrisoare adresată premierului Ion Chicu și Comisiei extraordinare de sănătate publică. În caz contrar, Mitropolia Moldovei își asumă „dreptul canonic și moral” de a exclude conducerea țării din pomenirea și rugăciunea bisericii.

Restricția a fost impusă din cauza pandemiei de coronavirus de tip nou. Până în prezent, 6553 de persoane din Republica Moldova s-au infectat, iar 232 au decedat.

Precizăm că Igor Dodon a fost criticat în mai multe rânduri pentru faptul că nu ar respecta măsurile impuse pentru prevenirea infecției cu COVID-19. De exemplu, acesta postează fotografii în care vizitează veterani și familii cu mulți copii, fără să poarte mască de protecție sau mănuși.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: