VIDEO Doi bărbați din Orhei păstrau acasă, ilegal, arme și muniții. Ce riscă
Full Article 1 minutes read

VIDEO Doi bărbați din Orhei păstrau acasă, ilegal, arme și muniții. Ce riscă

Doi bărbați din satele Pohrebeni și Bulăiești, raionul Orhei, sunt acuzați că au păstrat acasă, ilegal, arme și muniții. Polițiștii au depistat la domiciliile celor doi bărbați arme, cartușe destinate pentru arme letale – toate deținute ilegal.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că a ridicat, așadar, o armă de model Artemis, una pneumatică de model MP-512M și cartușe destinate pentru arme letale. La fel, de la domiciliile acestora a fost ridicată și o armă cu 50 de cartușe, o armă lungă cu țeavă lisă, un pistol de model Walther, o centură cu 22 de cartușe pentru arma de vânătoare și 338 de cartușe, înregistrate în modul stabilit.

IGP precizează în acest context că bărbații urmează să fie sancționați, pentru păstrarea armelor neînregistrate în modul stabilit și fără acte de proveniență. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă să fie privați de dreptul de a deține arme pentru o perioadă de până la 5 ani.

Armele și munițiile deținute ilegal au fost îndreptate pentru efectuarea constatării balistice în adresa Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: