VIDEO Dorin Galben a mărturisit de ce i-a luat interviu lui Veaceslav Platon: „E simplu…”
Full Article 4 minutes read

VIDEO Dorin Galben a mărturisit de ce i-a luat interviu lui Veaceslav Platon: „E simplu…”

Jurnalistul Dorin Galben a pus punctul pe „i” în scandalul provocat de interviul de patru ore pe care l-a făcut cu controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. El a răspuns public acuzațiilor și a demontat „falsurile” răspândite în mediul online, după publicarea interviului pe canalul său de Youtube. Galben susține că a făcut-o „din respect” pentru publicul său.

De ce a făcut interviul cu Veaceslav Platon: „E simplu. Am vrut să văd cum gândește și ce planuri are acest om. Am considerat că este de interes public. Faptul că în câteva zile interviul a fost privit de peste 300 de mii de oameni, demonstrează că invitatul prezintă interes”.

De ce interviul are patru ore: „Nu e primul și nici ultimul interviu atât de lung. Pe Youtube nu există o limită, de aceea discut cu invitații mei atâta timp cât spun ceva relevant și interesant. Fac un rezumat al discuției și fiecare poate să aleagă ce porțiune să urmărească”.

Interviul, slab documentat?: „Credeți-mă, pentru interviurile pe care le fac, mă documentez zile întregi sau chiar săptămâni. Putea fi acest interviu mai bun? Da, cu siguranță. Mai sunt întrebări care puteau fi adresate? Evident. Altcineva putea face interviuri mai bune? Da, poate și chiar aș urmări cu mare drag”.

A pus întrebări „comode”?: „Eu cu niciun invitat nu am fost acid și dur. Așa e felul meu de a fi, chiar și întrebările incomode le adresez prietenește. Nu sunt judecător sau procuror și nu invit pe cineva ca să-l dau la socoteală sau să stau cu bâta deasupra lui”.

Interviul a fost plătit?: „La ora actuală, am publicate pe canal circa 200 de interviuri. În acești peste 4 ani, nu am luat nici n bănuț de la cineva ca să fie invitat. (…) Niciodată nu am acceptat ca un invitat să achite pentru mine măcar o cafea. De luat bani nici nu se discută. Singur mi-am cumpărat bilet la avion. Sigur mi-am achitat cazarea la hotel în Londra și tot singur am achitat echipa. Munca mea îmi permite să am un trai decent”.

Răspuns pentru breasla jurnaliștilor, care au criticat interviul: „Există un grup de persoane care nu ratează nicio ocazie să mă critice, deși niciodată nu m-am luat de nici un coleg. Oricum, sunt ars pe rug de fiecare dată când în opinia acelui grup am greșit cu ceva. Dar toată lumea este liberă să facă și să scrie ce vrea. Eu cum am fost, așa și voi rămâne – integru”.


***

Pe 10 martie, jurnalistul Dorin Galben a publicat pe pagina sa de YouTube un interviu cu controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, cercetat penal. Jurnalistul a menționat că a fost la Londra pentru a realiza interviul, acolo unde se află în prezent Platon. În aceeași zi, postul TV8, la care Galben era angajat, a decis să rezilieze contractul de colaborare cu jurnalistul.

Interviul realizat de Galben, precum și demisia acestuia de la postul privat de televiziune TV8, a stârnit mai multe comentarii pe rețelele de socializare, inclusiv din partea breslei jurnaliștilor. În timp ce unii internauți au sărit în apărarea lui Galben și au criticat TV8 că l-a demis după ce l-a intervievat de Platon, alții l-au criticat că ar fi sfidat etica jurnalistică, întrebându-se dacă instituțiile media și jurnaliștii trebuie să ofere sau nu platforme pentru promovarea unor persoane controversare. Vezi ce au scris oamenii despre interviul acordat de Platon lui Galben – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: