(VIDEO) „E rea, nu dă de copiat”. Fost coleg de clasă, despre cum era Maia Sandu la școală
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „E rea, nu dă de copiat”. Fost coleg de clasă, despre cum era Maia Sandu la școală

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a revenit sâmbătă la școala din satul natal – Risipeni, unde s-a reîntâlnit cu foștii colegi, profesori și consăteni. Evenimentul a purtat o dublă conotație – cei 105 ani de la fondarea gimnaziului din localitate, dar și 95 de ani de la nașterea academicianului Diomid Gherman, în cinstea căruia a și fost numită instituția de învățământ, scrie Nord News.

Președinta Maia Sandu și-a amintit, la întâlnirea cu foștii săi colegi, despre anii de școală. În timp ce șefa statului spune că era „un copil obișnuit”, foștii săi colegi spun că aceasta ar fi dat dovadă de corectitudine încă de pe băncile școlii.

„Am fost un copil obișnuit, mă rog, profesorilor le place să își laude discipolii”, a declarat Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

,,Cum spuneau băieții, Maia Sandu e rea, nu dă de copiat. Ea de atunci spunea, fiecare după merit. Meritocrație. Iar astăzi implementează aceleași valori care le avea în copilărie, clasa a VI-a, a VII-a. Mă gândeam că va ajunge cineva. Mă gândeam că va ajunge președintele Americii. Nu știu de ce”, a povestit Adrian Mosorete, fostul coleg de clasă a Maiei Sandu.

Prima învățătoare a șefei statului povestește că Maia Sandu a fost o elevă foarte sârguincioasă care nu venea la școală cu tema pentru acasă nepregătită.

,,Prima era Maia. O fetiță micuță, frumușică, ascultătoare, înțeleaptă, dar și foarte conștiincioasă. Ea nu putea să vină o zi fără să nu fie pregătită. Nu a fost așa ceva niciodată. (…) A fost o fetiță care a iubit cartea”, a povestit Tamara Sîrbu, prima învățătoare a Maiei Sandu.

În prezent, Gimnaziul ,,Diomid Gherman” din Risipeni este frecventat de aproape 200 de elevi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: