VIDEO „Este un act de curaj să venim aici”. O femeie din Moldova, împreună cu fiica ei, au impresionat jurații unui concurs culinar românesc
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Este un act de curaj să venim aici”. O femeie din Moldova, împreună cu fiica ei, au impresionat jurații unui concurs culinar românesc

O femeie din Republica Moldova, împreună cu fiica ei, au luat cele trei cuțite la concursul culinar din România „Chefi la cuțite” și, astfel, au reușit să treacă în etapa următoare a competiției. 

Liliana Mîrza are 42 ani. Femeia este pasionată de poezie, scrie versuri. Activează în calitate de manager. Atât ea, cât și fiica ei, joacă badminton și participă la competiții. Au în palmares o finală jucată una împotriva celeilalte, cu scor 1:1.

Paula, fiica Lilianei Mîrza, are 17 ani și este elevă la un liceu din Chișinău.

Noi suntem fani mari a emisiunii și privim întotdeauna împreună, analizăm ce gătesc concurenții, ce strategii fac șefii. (…) Pentru noi această experiență este o adevărată aventură, este un act de curaj să venim aici din Moldova, dar sigur că nu puteam să venim doar de dragul venitului, noi ne dorim cuțite”, a spus femeia.

Ea a adăugat că își dorește să ajungă „măcar în semifinala” concursului culinar.

Paula a gătit risotto cu creveți, mama ei a ales să facă ouă benedict cu sos olandez, avocado și creveți, iar la desert – papanași. Înainte de a da verdictul, femeia a recitat o poezie pentru jurați. Cei din urmă au apreciat creația Lilianei Mîrza.

Foarte gustos, felicitări, gătiți cu gust. Foarte gustos”, a fost reacția unui jurat la cele gătite de Liliana și fiica ei.

Ou gătit perfect. Felicitări”, a adăugat un alt jurat.

Într-un final, Liliana Mîrza și fiica ei Paula s-au ales cu cele trei cuțite și au reușit să treacă în etapa următoare a competiției.

Tot mai multe persoane din Republica Moldova participă la concursul culinar din România.

Antrenoarea de dicție și discurs public Vera Nastasiu a anunțat că a participat la „Chefi la cuțite”. Ea a spus că emisiunea cu participarea sa va fi difuzată pe 18 septembrie și că va povesti despre „”emoțiile” din farfurie”. „Despre ceea ce știu eu mai bine să fac, chiar și într-o emisiune de gătit”, a menționat Nastasiu.

În martie 2023, o moldoveancă a devenit prima femeie care a primit trei cuțite de aur la „Chefi la cuțite”. Este vorba despre Nina Hariton din Republica Moldova și care locuiește de 8 ani la Paris, acolo unde este agent imobiliar. În iulie 2023, moldoveanca a câștigat conscursul culinar românesc. Hariton a plecat acasă cu premiul cel mare, în valoare de 30 000 euro.

În aprilie 2023, și cofetara Irina Fetcu, originară din Republica Moldova, a reușit să impresioneze juriul concursului culinar românesc „Chefi la cuțite” cu un mousse cu lavandă și inserție de coacăze. Aceasta a primit trei cuțite și astfel, a reușit să treacă în etapa următoare a concursului – bootcamp.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: