VIDEO Ex-șef CIA: Dacă Putin își atinge obiectivele în Ucraina, Moldova va fi următoare luată la țintă sau unul din statele baltice
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ex-șef CIA: Dacă Putin își atinge obiectivele în Ucraina, Moldova va fi următoare luată la țintă sau unul din statele baltice

Dacă președintele rus Vladimir Putin își îndeplinește obiectivele în Ucraina, atunci Rusia „va lua la țintă” Republica Moldova sau unul dintre statele baltice. Declarația a fost făcută de ex-șeful agenției americane de informații (CIA), David Petraeus, pe 6 ianuarie. 

Fostul director CIA, David Petraeus, a vorbit într-un interviu la CNN cu jurnalista Christiane Amanpour despre finanțarea pentru Ucraina, care este blocată în Congresul SUA.

Există o majoritate bipartită foarte puternică în Senat, și de asemenea destul de substanțială în Cameră, care vrea să aprobe ajutorul pentru Ucraina. Însă dinamica din cadrul Camerei (Camera Reprezentanților – n. r.) este cea care îngreunează demersul. (…) Cred că acest lucru se va rezolva. Întrebarea este „Când?”. Cât va mai putea continua Ucraina înainte să putem reporni motoarele, având deja o sumă foarte substanțială oferită – 44 miliarde de dolari nu este ceva trivial – însă este și foarte accesibilă. Luați în considerare faptul că este pe doi ani de zile, în care avem un buget al apărării de 1,7 mii de miliarde de dolari. Este foarte necesară aceasta, o chestiune cât se poate de „bun versus rău””, a menționat acesta.

Totodată, Petraeus a sugerat că, în cazul în care își va atinge obiectivele în Ucraina, Federația Rusă va ataca Republica Moldova sau una din Țările Baltice.

Dacă Rusia obține victoria, dacă Putin va reuși să-și îndeplinească obiectivele foarte mari în Ucraina, nu se va opri acolo. Moldova va fi următoare luată la țintă, poate unul dintre statele baltice sau altele. Henry Kissinger, înaintă să moară, a spus că apărarea NATO acum începe la granița dintre Ucraina și Rusia și sunt total de acord cu asta”, a spus fostul șef al spionilor americani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: