VIDEO Frontiera moldo-ucraineană, pe segmentul transnistrean, sub strictă supraveghere. Ucraina: „Dacă vom fi atacați, suntem gata să ripostăm”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Frontiera moldo-ucraineană, pe segmentul transnistrean, sub strictă supraveghere. Ucraina: „Dacă vom fi atacați, suntem gata să ripostăm”

Frontiera Republicii Moldova cu Ucraina, pe segmentul transnistrean, se află sub strictă supraveghere. Cel puțin asta reiese din spotul video publicat de Poliția de Frontieră a Ucrainei de la fața locului. În imaginile video, polițiștii de frontieră din țara vecină, care stau la straja țării, declară că, în cazul în care vor fi atacați din Transnistria, ei „sunt gata să riposteze”.

De menționat că, recent, și șefa centrului de presă al Forțelor de apărare din sudul Ucrainei, Natalia Gumeniuk, a remarcat că acum granițele moldo-ucrainene sunt protejate și în siguranță, apărarea fiind înăsprită acum mult timp. Gumeniuk a calificat, în intervenția sa, activitățile unităților militare transnistrene de la graniță drept „o imitație pentru a distrage atenția”.

Se întâmpla în contextul în care, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în regiunea transnistreană au avut loc mai multe incidente, pe care autoritățile de la Chișinău le-au calificat drept „provocătoare”. Chiar și așa, până azi, șefa statului, Maia Sandu, a dat asigurări că nu sunt indicii care ar arăta că Moldova urmează a fie atrasă, deocamdată, în conflictul militar din țara vecină. Potrivit ei, autoritățile de la Chișinău monitorizează cu strictețe evenimentele din regiune, întru evitarea unei posibili escaladări a conflictului.

Precizăm că autoritățile ucrainene au închis temporar, încă din primele zile ale războiului, unele puncte de control ale frontierei de stat, inclusiv pe segmentul transnistrean al Republicii Moldova, în legătură cu agresiunea militară a Rusiei și cu aplicarea legii marțiale pe teritoriul Ucrainei.

În Transnistria, staționează ilegal circa 1.500 de militari ruși, care fac parte din Grupul Operativ de Trupe Ruse (fosta Armată 14 sovietică). Grupul de trupe este amplasat la Cobasna, lângă Râbnița, unde sunt depozitate munițiile fostei armate sovietice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: