VIDEO Frontiera moldo-ucraineană, pe segmentul transnistrean, sub strictă supraveghere. Ucraina: „Dacă vom fi atacați, suntem gata să ripostăm”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Frontiera moldo-ucraineană, pe segmentul transnistrean, sub strictă supraveghere. Ucraina: „Dacă vom fi atacați, suntem gata să ripostăm”

Frontiera Republicii Moldova cu Ucraina, pe segmentul transnistrean, se află sub strictă supraveghere. Cel puțin asta reiese din spotul video publicat de Poliția de Frontieră a Ucrainei de la fața locului. În imaginile video, polițiștii de frontieră din țara vecină, care stau la straja țării, declară că, în cazul în care vor fi atacați din Transnistria, ei „sunt gata să riposteze”.

De menționat că, recent, și șefa centrului de presă al Forțelor de apărare din sudul Ucrainei, Natalia Gumeniuk, a remarcat că acum granițele moldo-ucrainene sunt protejate și în siguranță, apărarea fiind înăsprită acum mult timp. Gumeniuk a calificat, în intervenția sa, activitățile unităților militare transnistrene de la graniță drept „o imitație pentru a distrage atenția”.

Se întâmpla în contextul în care, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în regiunea transnistreană au avut loc mai multe incidente, pe care autoritățile de la Chișinău le-au calificat drept „provocătoare”. Chiar și așa, până azi, șefa statului, Maia Sandu, a dat asigurări că nu sunt indicii care ar arăta că Moldova urmează a fie atrasă, deocamdată, în conflictul militar din țara vecină. Potrivit ei, autoritățile de la Chișinău monitorizează cu strictețe evenimentele din regiune, întru evitarea unei posibili escaladări a conflictului.

Precizăm că autoritățile ucrainene au închis temporar, încă din primele zile ale războiului, unele puncte de control ale frontierei de stat, inclusiv pe segmentul transnistrean al Republicii Moldova, în legătură cu agresiunea militară a Rusiei și cu aplicarea legii marțiale pe teritoriul Ucrainei.

În Transnistria, staționează ilegal circa 1.500 de militari ruși, care fac parte din Grupul Operativ de Trupe Ruse (fosta Armată 14 sovietică). Grupul de trupe este amplasat la Cobasna, lângă Râbnița, unde sunt depozitate munițiile fostei armate sovietice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: