VIDEO Genți și haine de contrabandă, găsite în mașina primarului de Vulcănești. Reacția alesului local
Full Article 3 minutes read

VIDEO Genți și haine de contrabandă, găsite în mașina primarului de Vulcănești. Reacția alesului local

În seara zilei de 14 noiembrie, vameșii și polițiștii de frontieră au oprit la punctul de control un Chevrolet Cruze, condus de primarul municipiului Vulcănești, Victor Petrioglu. S-a dovedit că mașina era înmatriculată la primăria orașului, iar în portbagaj erau mai multe genți pentru femei, care urmau să fie introduse ilegal în țară. Contactat de NM, Petrioglu a negat că marfa i-ar aparține și a povestit cum s-a întâmplat totul.

Pe 15 noiembrie, Serviciul Vamal a publicat filmări cu inspecția și sechestrarea mărfurilor nedeclarate de la un Chevrolet Cruze, care a intrat în Moldova prin punctul de control Vulcănești-Vinogradovca. Automobilul era condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani, care a refuzat să explice vameșilor de unde a luat marfa. Vameșii au publicat inclusiv filmări cu bunurile confiscate – câteva zeci de genți pentru femei și haine.

Contactat de NM, primarul municipiului Vulcănești, Victor Petrioglu, a confirmat că era la volanul automobilul de model Chevrolet Cruze, înmatriculat la primărie. Alesul local susține că, în apropiere de vama Vulcănești-Vinogradovca, două persoane l-ar fi rugat să le ia cu mașina. Anume lor le aparțin bunurile confiscate, spune Victor Petrioglu.

„Ieri mă întorceam acasă. Am luat oameni chiar din spatele postului vamal, pentru că m-au rugat să-i duc. Știți, i-am luat din intenții bune. Aveau două cutii cu ei – una mare și una mică. Imediat ce am început să mă deplasez, vameșii m-au oprit. Nu am fugit de nimeni, mașina a fost trimisă în parcare – totul va fi rezolvat acolo și va fi returnat în câteva zile”, a spus Petrioglu pentru NM.

VIDEO Genți și haine de contrabandă, găsite în mașina primarului de Vulcănești. Reacția alesului local

VIDEO Genți și haine de contrabandă, găsite în mașina primarului de Vulcănești. Reacția alesului local

Potrivit datelor NM, familia Petrioglu deține un magazin în piața din Vulcănești. Alesul local a confirmat această informație pentru redacția noastră. Totuși, el a afirmat că în magazin „nu există nimic de acest gen (genți de contrabandă)”.

***

Victor Petrioglu conduce Primăria Vulcănești din 2015. El a fost ales pe listele Partidului Nostru, condus de Renato Usatîi. După două mandate de primar, Petrioglu a pierdut la alegerile locale din 5 noiembrie 2023: a primit 19,87% din voturi și a ajuns pe locul trei. Al doilea tur de scrutin va avea loc la Vulcănești între candidații PSRM Nicolae Posmac și candidata independentă Ana Onofrei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: