(VIDEO) Instanța de apel a menținut decizia prin care bloggerul Nekoglai va fi deportat în Republica Moldova
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Instanța de apel a menținut decizia prin care bloggerul Nekoglai va fi deportat în Republica Moldova

Tribunalul de la Moscova a ajuns la concluzia că expulzarea din Rusia a bloggerului Nekoglai (Nicolai Lebedev), originar din Moldova, este legală. Ședința de judecată a avut loc pe 11 noiembrie.

În timpul ședinței de judecată, bloggerul a avut o intervenție în format online. Acesta a spus că regretă gestul și a rugat instanța de judecată să fie deportat cât mai curând cu putință.

Anterior, judecătorii ruși au decis că Nekoglai trebuie deportat. Decizia a fost luată după ce tânărul a publicat o parodie despre un soldat care aruncă o bomba. „Liga internetului sigur” a depus o plângere pe motiv că Nikoglai „a făcut glume pe seama unui succes”.

Totodată, Nekoglai a fost amendat cu 5 mii de ruble rusești (81,32 EUR). Bloggerul a fost găsit vinovat în temeiul articolului privind încălcarea de către un cetățean străin a regulilor de intrare în Rusia. Nekoglai are 22 de ani și s-a născut la Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: