VIDEO Investiție în valoare de un milion de dolari. Cele mai bune cireșe din Moldova vor ajunge mai rapid pe piețele mondiale
Full Article 50 second read

VIDEO Investiție în valoare de un milion de dolari. Cele mai bune cireșe din Moldova vor ajunge mai rapid pe piețele mondiale

În Moldova a fost lansată o linie modernă de sortare și ambalare a cireșelor. Investițiile în echipament au constituit peste un milion de dolari. Linia selectează automat fructele în funcție de trei criterii: mărime, culoare și calibru și, de asemenea, recunoaște cireșele cu defecte interne. Lanțul de producție include un hidrocooler pentru răcirea cireșelor culese. La ultima etapă, mai este nevoie de muncă manuală: oamenii pun fructele în cutii și lăzi.

Menționăm că, în 2023, exporturile de cireșe s-au ridicat la 16 mii de tone în sumă de peste 22 de milioane de dolari, ceea ce a permis Moldovei să intre în top zece țări exportatoare de cireșe pe piața mondială. În 2024, între mai și iunie, exporturile au ajuns la 12.300 de tone de cireșe, din care 1.700 de tone au ajuns pe piețele din UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: