VIDEO Iurie Topală rămâne în arest. Imagini cu fostul șef al CFM, la judecată
Full Article 1 minutes read

VIDEO Iurie Topală rămâne în arest. Imagini cu fostul șef al CFM, la judecată

Fostul șef de la Calea Ferată din Moldova (CFM) Iurie Topală rămâne în arest în Penitenciarul nr. 13, după ce a fost extrădat recent din Belgia. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților acestuia, care nu erau de acord cu măsura preventivă impusă.

„Procurorii PCCOCS continuă acțiunile de urmărire penală, în vederea accelerării trimiterii dosarului în judecată, timp în care persoana se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, se arată într-o declarație a Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

TV8 menționează că Iurie Topală a fost prezent la judecată prin teleconferință.

Amintim că, în seara de 3 noiembrie, fostul șef al CFM a fost extrădat autorităților de la Chișinău, în baza mandatului de arestare din 29 iulie 2021.

Iurie Topală a fost directorul CFM în perioada 2015-2019. Acesta este învinuit de procurori de abuz în serviciu. Suma constatată a prejudiciului în acest stadiu pe dosarul în cadrul căruia sunt investigate faptele învinuitului este de 250 milioane lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: