VIDEO „L-ați torturat viu, iar acum – mort”: Iulia Navalnaia cere ca trupul neînsuflețit al soțului ei să fie predat familiei
Full Article 4 minutes read

VIDEO „L-ați torturat viu, iar acum – mort”: Iulia Navalnaia cere ca trupul neînsuflețit al soțului ei să fie predat familiei

Iulia Navalnaia, soția opozantului rus Alexei Navalnîi, găsit mort pe 16 februarie într-o închisoare din Siberia, în care își ispășea pedeapsa, i-a cerut liderului rus Vladimir Putin, pe care îl acuză că i-a omorât soțul, să elibereze trupul neînsuflețit al politicianului familiei. Într-o adresare făcută publică pe 24 februarie, Iulia Navalnaia, care a promis că va continua lupta soțului ei, susține că cadavrul opozantului a fost luat ostatic la ordinul lui Putin, pentru a o forța pe mama lui Navalnîi să accepte o înmormântare în secret. Între timp, echipa politicianului a anunțat că este gata să ofere o recompensă de 100 de mii de euro, celui care va oferi informații despre moartea lui Alexei Navalnîi.

„Astăzi se împlinesc 9 zile de când a murit soțul meu, 9 zile de când Putin l-a omorât pe Alexei Navalnîi. Dar să-l omoare lui Putin i-a părut puțin, acum el ține ostatic trupul lui, își bate joc de mama lui și o impune să accepte o înmormântare în secret, altfel, doar gândiți-vă, ei amenință că vor face ceva cu cadavrul lui Alexei. Ne amenință că îl vor înmormânta ei, chiar în colonia în care l-au omorât. Înțeleg foarte bine că planul nu a fost gândit de un anumit anchetator din Salehard. Ordinele le dă Putin”, a declarat Iulia Navalnaia.

Soția lui Alexei Navalnîi i-a cerut liderului rus să reîntoarcă cadavrul familie, ca opozantul să fie înmormântat creștinește, iar cei care își doresc să își ia rămas bun de la el, să o poată face.

„Dați trupul soțului meu. Noi vrem ca el să fie plâns, iar apoi înmormântat omenește, în pământ, creștinește. Dați-ne-l pe Alexei fără nicio condiție. L-ați torturat viu, iar acum continuați să îl torturați mort. Nu poți să îți bați joc mai mult de atât. Încălcați toate legile”, a conchis Iulia Navalnaia.

Decesul liderului opoziției ruse

Precizăm că Alexei Navalnîi, principalul critic al președintelui rus Vladimir Putin, a fost declarat mort pe 16 februarie. Acesta s-a stins din viață în închisoarea IK-3 din Siberia, unde era deținut din motive politice. Potrivit versiunii preliminare invocată de autorităților ruse, politicianul s-ar fi simțit rău, imediat după ce s-a întors în celulă după o plimbare afară.

Ludmila Navalnaia a văzut trupul neînsuflețit al fiului său pentru prima dată pe 22 februarie, la o săptămână după decesul acestuia, timp în care s-ar fi efectuat autopsia. Într-un mesaj video publicat în aceiași zi, mama regretatului opozant a declarat că anchetatorii îi cer să-și dea acordul pentru o înmormântare în taină or, în caz contrar, amenință să facă ceva cu trupul neînsuflețit.

Pe 23 februarie, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmîsh, a anunțat pe rețelele de socializare că mamei politicianului i s-a pus ultimatum – fie își dă acordul pentru o ceremonie funerară secretă, fie trupul neînsuflețit va fi înmormântat pe teritoriul coloniei IK-3, unde Navalnîi a murit. Detalii – AICI.

Precizăm că echipa lui Alexei Navalnîi, lideri politici din întreaga lume, inclusiv de la Chișinău, și oameni de rând îl acuză pe președintele rus Vladimir Putin că l-a omorât pe disident. Iar Iulia Navalnaia a anunțat că va continua lupta soțului să și a promis să-l tragă la răspundere pe Putin și anturajul său pentru asasinatul politicianului.

Alexei Navalnîi avea doar 47 de ani. Vezi cine era Alexei Navalnîi și de ce a fost declarat principalul opozant rus AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: