VIDEO „Peste o lună ne vor închide gazul”. La Comrat are loc o acțiune de protest împotriva prețurilor majorate 
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Peste o lună ne vor închide gazul”. La Comrat are loc o acțiune de protest împotriva prețurilor majorate 

La Comrat are loc o acțiune de protest împotriva prețurilor majorate din ultima perioadă. Potrivit lor, bașcanul Irina Vlah trebuie să solicite ajutor din partea Federației Ruse în acest sens. Totuși, protestatarii spun că vor colecta semnături de la locuitorii din regiune pentru a cere susținere din partea Rusiei, pentru ca cei din urmă să vină cu ajutor cu privire la problema gazului. 

„Rusia întotdeauna a ajutat Moldova în problemele noastre. Bașcanul nu are când să se ocupe de oamenii de aici. Ea vrea să fie mai aproape de conducerea țării. Bașcanul, văzând unde se duce situația din țară, trebuia să fie la Moscova”, a declarat un protestatar.

„Conducerea țării este interesată cum să rezolve situația din Ucraina, dar nu situația din Moldova. Noi avem probleme cu prețul gazului. Pe ei nu-i interesează”, a comunicat un protestatar.

Un alt participant la acțiune a spus că vor fi colectate semnături pentru a negocia prețul pentru furnizarea gazului.

„Facturile pe care le-am primit în ultimul timp, noi nu le putem achita. Peste o lună ne vor închide gazul. Astăzi trebuie să ne unim. Să ne unim cu toții pentru a strânge semnături și a solicita ajutor de la președintele Rusiei pentru ca să ne ieftinească gazul”, a conchis el.

Amintim că anterior, deputații Adunării Populare a Găgăuziei au declarat că intenționează să plece la Moscova „pentru a negocia prețul pentru furnizarea gazului” în autonomie. Inițiativa a fost susținută de majoritatea legislatorilor. Asta cu toate că de mai mult de două luni și jumătate aceștia nu reușesc să își aleagă speakerul, motiv pentru care organul legislativ rămâne nefuncțional.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: