VIDEO La Tiraspol a fost descoperită o groapă cu pantofi, valize și lenjerie scumpă. Versiunea arheologilor 
Full Article 1 minutes read

VIDEO La Tiraspol a fost descoperită o groapă cu pantofi, valize și lenjerie scumpă. Versiunea arheologilor 

În timpul săpăturilor de la cetatea de la Tiraspol, arheologii au descoperit o groapă cu lucruri, aceasta se afla în apropiere de gropile de execuție. În interior se aflau 500 de perechi de pantofi, valize, genți din piele și o cantitate imensă de lenjerie scumpă.

Arheologii au două versiuni ale modului în care au apărut aceste gropi. Potrivit unei versiuni, în timpul primelor execuții din 1937, cei reprimați erau dezbrăcați, iar lucrurile lor personale au fost aruncate într-o groapă special pregătită.

Potrivit celei de-a două versiuni, hainele și încălțămintea au fost ascunse de plutonul de execuție, care a încercat să ascundă jafurile. Au scos lucrurile de pe oamenii condamnați la moarte, pentru a le vinde mai târziu.

Amintim că în mai 2022, în timpul săpăturilor arheologice de la cetatea de la Tiraspol au fost descoperite două gropi comune în care se aflau rămășițe umane a peste 200 de persoane. Potrivit autorităților de facto din stânga Nistrului, victimele ar fi fost împușcate, cel mai probabil în perioada 1939-1941.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: