(VIDEO) La un pas de tragedie: trei copii din capitală s-au intoxicat cu oxid de carbon
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) La un pas de tragedie: trei copii din capitală s-au intoxicat cu oxid de carbon

Trei minori s-au intoxicat cu monoxid de carbon, după ce în locuința în care se aflau copii a fost utilizat un caza de alimentare cu gaz defect. Incidentul s-a produs pe 9 ianuarie, într-un bloc de locuit de pe strada Cetatea Albă din Chișinău.

Apelul l-a Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14:12.

La fața locului a intervenit Serviciul Asistență Medicală Urgentă, care a examinat minorii de 6, 3 și 2 ani. Aceștia au primit îngrijiri medicale la domiciliu, fără de a fi necesară spitalizarea.

Primele investigații au stabilit că cel mai probabil copiii s-ar fi intoxicat cu CO.

Specialiștii, care au ajuns la fața locului, au deconectat cazanul de alimentare cu gaze de la rețea pentru efectuarea tuturor investigațiilor necesare. Circumstanțele cazului se stabilesc.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență reamintește cetățenilor necesitatea respectării regulilor de utilizarea a instalațiilor alimentate cu gaze naturale și exploatare acestora corespunzător.

Salvatorii recomandă ca înaintea utilizării cazanelor, acestea să fie supuse unei verificări minuțioase.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: