(VIDEO) Locuitorii orașului Briceni, despre racheta pe care au văzut-o căzând: „Mi-e frică să stau în casă”
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Locuitorii orașului Briceni, despre racheta pe care au văzut-o căzând: „Mi-e frică să stau în casă”

O echipă de geniști ai Armatei Naționale au ajuns la Briceni, acolo unde o rachetă a căzut la doar 200 de metri distanță de câteva case din satul Grimăncăuți. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Unii localnici susțin că au văzut cum explozivul a căzut într-o livadă, provocând un zgomot puternic, iar camerele de supraveghere au surprins momentul, scrie NordNews.

La un moment dat, în depărtare, s-a văzut un tub lung care se învârtea căzând jos. A durat vreo 5-6 secunde. A fost prima și a doua explozie. Eu nu m-am speriat pentru că am fost în Afganistan”, a spus un martor.

Specialiștii ajunși la fața locului au refuzat să ofere informații cu privire la acest caz.

Unii localnici spun că ar fi vorba de o rachetă rusească, iar experții militari sunt convinși că ar fi un proiectil-rachetă al sistemului antiaerian S300, folosite activ de Ucraina pentru a nimici rachetele lansate de Rusia.

„A fost o explozie puternică. Imediat m-am gândit că a căzut o rachetă în apropiere de noi. Apoi, a explodat încă o data mai puternic. Am înțeles că e rău. Credem că este o rachetă rusească. Ucraina nu are de ce să arunce explozive.”

„– S-a întâmplat acum trei ore. Cred că e din cauza situației din Ucraina.

– Cum considerați, a cui este racheta?

–Cel mai probabil a Ucrainei. Este o provocare cred, ca noi să nu trăim în pace.”

„Eram la vecină atunci. Primul zgomot a fost foarte puternic. Când a bubuit a doua ne-am întrebat ce s-a întâmplat? Nici nu m-am gândit la asta, dar m-am gândit, totuși, că ar putea fi o rachetă. Apoi am ieșit de la vecină, am văzut acolo foarte mulți oameni. A căzut undeva acolo, pe lângă cimitir, este foarte strașnic. Mi-e frică să stau în casă acum, îmi e foarte frică”, au spus oamenii.

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu a condamnat în această seară atacurile brutale cu rachete ale Federației Ruse asupra țării vecine. Aceste acțiuni nejustificate provoacă consecințe dramatice în Ucraina, lăsând oamenii fără electricitate, agent termic și în unele cazuri fără apă.

Anterior, prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, a venit cu o poziție faţă de noul val de atacuri cu rachete  lansate de armata rusă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: