VIDEO Lukașenko s-a întâlnit la Soci cu Putin și i-a spus că Polonia planifică dezmembrarea Ucrainei și a Belarusului de Vest
Full Article 3 minutes read

VIDEO Lukașenko s-a întâlnit la Soci cu Putin și i-a spus că Polonia planifică dezmembrarea Ucrainei și a Belarusului de Vest

Alexandr Lukașenko s-a întâlnit pe 23 mai, la Soci, cu Vladimir Putin. În cadrul întrevederii, acesta a declarat că Polonia intenționează să dezmembreze Ucraina și are același plan și față de Belarusul de Vest.

Și pe noi, dar și pe voi, ar trebui să vă intereseze, probabil, faptul că ei întreprind deja pași pentru dezmembrarea Ucrainei. Ne îngrijorează faptul că sunt gata – polonezii și NATO să iasă, să ajute astfel să rupă, la fel ca înainte de anul ’39, Ucraina de Vest”, a spus Lukașenko.

Liderul belarus a adăugat că Rusia și Belarus ar putea fi nevoite să intervină pentru susținerea integrității teritoriale a Ucrainei.

„Este strategia lor cu privire la Belarusul de Vest. De aceea, suntem pe fază. Cum am mai spus, ucraineneii vor fi nevoiți încă să ne roage să nu admitem ruperea acelei părți de vest și a altor părți ale Ucrainei. (…) Problemele lor, pe care vom fi nevoiți să le rezolvăm noi. Comportamentul neclar de ieri al președintelui Duda, care, apropo, nu decide practic nimic în Polonia, se ocupă cu aceste fake-uri. De aceea, în domeniul securității, aveți dreptate, vă susțin, avem nu o singură problemă, dar le vom soluționa. Noi nu ne temem de nimic. Cum se spunea pe vremuri: suntem de partea dreptății și mai devreme sau mai târziu oricum vom învinge”, a spus Lukașenko.

Nu este pentru prima oară când Lukașenko acuză Polonia că ar intenționa să „dezmembreze” Ucraina.

Au creat deja mii de subdiviziuni ca să intre în Ucraina sub pretextul trupelor de menținere a păcii și „să o apere””, a declarat acesta pe 16 mai.

Am un gând poznaș – dacă Polonia și alte țări vor continua să se comporte astfel, atunci noi – Belarus, Rusia și Ucraina vom lupta împreună împotriva lor. Pentru că în Polonia unii deja parcă văd Ucraina de Vest în componența Poloniei. Adică au deja în minte dezmembrarea Ucrainei”, a spus Lukașenko pe 5 mai, într-un interviu pentru agenția The Associated Press.

De menționat că teoria despre „destrămarea Ucrainei de către Polonia” a început să fie repetată de către Alexandr Lukașenko după declarația șefului directorului de Informații Externe a Federației Ruse, Serghei Narîșkin, pe 28 aprilie. Potrivit acestuia, Washingtonul și Varșovia elaborează planuri privind un control militar-tehnic asupra „teritoriilor istorice” din Ucraina.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: