VIDEO Lungu se plânge din nou pe Poliția de Frontieră: „Sunt amenințat cu aplicarea forței fizice”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Lungu se plânge din nou pe Poliția de Frontieră: „Sunt amenințat cu aplicarea forței fizice”

Președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu – afiliat oligarhului fugar Ilan Șor – susține că ar fi fost oprit și ținut la punctul de trece a frontierei (PTF) Sculeni, nefiindu-i permis să părăsească Republica Moldova. Cazul a avut loc pe 6 iunie. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), Raisa Novițchi, a declarat că Alexei Lungu nu a fost reținut și a așteptat pe perioada desfășurării procedurilor de control.

Pe 6 iunie, liderul „Șansă” a publicat un videoclip filmat la PTF Sculeni, de la granița cu România. Politicianul a declarat că nu i s-ar permite să treacă frontiera.

Din nou reținut la postul de trecere a frontierei. De data asta suntem la postul de trecere a frontierei Sculeni. Fără nicio explicație, fără nici un motiv și amenințat că voi fi reținut și va fi aplicată forța fizică împotriva mea, de către o tânără angajată a Poliției de Frontieră. În spune probabil doamna Luchianiuc. Foarte agresiv și foarte nerespectuoși cu cetățenii Republicii Moldova. Nu știm cât o să fim ținuți. De data asta așteptăm superiorul postului, ca să vină se ne explice care este motivul că, și la ieșirea din țară, și la intrare, de fiecare dată suntem opriți de către forțele de ordine ale Republicii Moldova”, a comunicat Lungu.

Contactată de NM, reprezentanta IGPF Raisa Novițchi a menționat: „Poliția de Frontieră precizează că în PTF Sculeni nu a fost reținută nicio persoană, contrar afirmațiilor din videoclipurile apărute online. Este vorba despre proceduri de control desfășurate la trecerea frontierei de stat, în conformitate cu atribuțiile de serviciu. Îndemnăm toți participanții la traficul transfrontalier să respecte legea și să păstreze ordinea publică”.

***

Precizăm că nu este prima dată când Alexei Lungu este implicat în astfel de incidente la frontieră. Pe 28 mai, într-un videoclip pe rețelele de socializare, soția politicianului a anunțat că acesta a fost reținut la Aeroportul Chișinău, după ce a revenit de la Moscova, acolo unde a participat la un forum economic. Atunci, Poliția de Frontieră a declarat pentru NM că Lungu nu a fost reținut, ci sunt desfășurate procedurile de control prevăzute de legislație.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: