VIDEO Maia Sandu: „Le-am promis oamenilor că în fruntea statului vor fi oameni onești și s-a întâmplat”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Maia Sandu: „Le-am promis oamenilor că în fruntea statului vor fi oameni onești și s-a întâmplat”

Președinta Maia Sandu a declarat că promisiunea către alegători de a avea la conducerea țării oameni onești a fost îndeplinită. „Asta nu înseamnă că s-a eliminat corupția la toate nivelurile în instituții”, a recunoscut șefa statului. În acest sens, ea a menționat că țara este în proces de transformare pentru a combate corupția. 

Șefa statului a comentat declarația jurnalistei Vocea Basarabiei că „lumea deseori se arată nemulțumită de nedreptatea din societate și că în cel mai serios mod se așteaptă rezultate palpabile în lupta cu corupția”.

„Noi le-am promis oamenilor că în fruntea statului vor fi oameni onești și asta s-a întâmplat, pentru că în fruntea statului avem oameni onești – și în guvern, și majoritatea parlamentară, și șefi de ministere, de agenții. Asta nu înseamnă că s-a eliminat corupția la toate nivelurile în instituții, pentru asta avem nevoie de instituții puternice, care să prevină și să combată această corupție și reformăm și procuratura, și celelalte instituții, deci suntem și în proces de schimbare, de transformare a acestor instituții”, a comunicat Sandu.

Președinta a spus că „e o întrebare legitimă” de la oameni de ce nu au fost sancționați corupții mari.

„Ei se ascund acum prin diferite țări, asta este întrebarea la care trebuie să răspundă procuratura și judecătorii, în special, judecătorii, pentru că există mai multe cauze în instanțele de judecată, sigur, trebuie să discutăm și despre calitatea dosarelor pregătite de procuratură”, a adăugat Maia Sandu. „Instanța de judecată lucrează, dar lucrează de foarte mulți ani și nu știm câți ani vrea să mai lucreze, și nu știm dacă se lucrează, în general, pentru că uneori nici ședințe de judecată nu se stabilesc”, a menționat șefa statului.

Întrebată dacă în îl mai caută cineva pe Vladimir Plahotniuc și pe cei din anturajul lui, Sandu a declarat: „Bineînțeles, instituțiile noastre îi caută și fac solicitări oficiale către țările unde noi credem că aceștia se ascund, e adevărat că, deocamdată, nu avem încă confirmări formale de la aceste țări despre locul în care se ascund ei, dar asta nu înseamnă că nu continuăm sau nu continuă instituțiile să lucreze asupra acestui subiect”, a conchis președinta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: