Președinție

VIDEO Maia Sandu, mesaj către oamenii de afaceri: „Se poate face business cinstit în Moldova Europeană”

Președinta Maia Sandu a participat pe 20 februarie la „EBA Business Outlook 2024″, un eveniment organizat de organizația non-guvernamentală European Business Association (EBA) Moldova. În cadrul acestuia, șefa statului a ținut un discurs în care a vorbit despre pașii întreprinși de guvernare pentru a îmbunătăți mediul de afaceri și despre perspectivele pe care integrarea europeană le deschide pentru economia țării.

În discursul său, președinta Sandu a declarat că „se poate face business cinstit în Moldova Europeană” și a subliniat că o economie mai puternică, integrată în piața unică europeană, înseamnă mai multe locuri de muncă bine plătite, mai multe contribuții la bugetul țării și mai multe investiții pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale oamenilor.

Uniunea Europeană înseamnă oportunități nemaiîntâlnite pentru economia Republicii Moldova. Mesajul meu către mediul de afaceri este să participe activ la procesul de aderare la UE și să privească acest efort ca pe o investiție într-un viitor mai bun și mai sigur pentru noi toți”, a spus șefa statului.

De asemenea, Maia Sandu a punctat că prin reformele realizate în ultima perioadă deja s-a oferit „mai multă libertate antreprenorilor, investitorilor, companiilor și întregii economii, mai mult spațiu în care afacerile pot crește și se pot dezvolta”. Doar în 2023, prin măsurile de dereglementare adoptate, antreprenorii au economisit echivalentul a aproximativ 0,5% din PIB, iar peste jumătate din serviciile pe care le accesează mediul de afaceri funcționează în regim digital.

Uniunea Europeană ne-a deschis larg ușa, acum a venit timpul nostru să avansăm hotărâți pe această cale – singura șansă pentru transformarea Republicii Moldova într-un stat prosper, sigur și democratic.  Să avem încredere în Moldova Europeană!“, a conchis președinta Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Performanță pentru Moldova la Olimpiada Internațională de Fizică: elevii au obținut două medalii de argint și două mențiuni de onoare

Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut două medalii de argint și două mențiuni de onoare în cadrul Olimpiadei Internaționale de Fizică ce s-a desfășurat în Paris, Franța, în perioada 17 – 25 iulie 2025.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, medaliați cu argint sunt Alex Secrieru și Darius Graur, elevi la Liceul Teoretic „Orizont” din Durlești, Chișinău, iar mențiunile de onoare au fost obținute de Victor Sandu, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din Durlești, Chișinău, și Vadim Arhip, elev la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Chișinău.

În cadrul celei de-a 55-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Fizică au participat 406 elevi din 87 de țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 5 elevi și 2 profesori:

  • Darius Graur, elev în clasa a XI-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  • Alex Secrieru, elev în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  • Victor Sandu, elev în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  • Cristian Sochirca, elev în clasa a XI-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  • Vadim Arhip, elev în clasa a XII-a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, mun. Chișinău;
  • Cârlig Sergiu, doctor în științe fizice, Institutul de Fizică Aplicată, Universitatea de Stat din Moldova, conducătorul echipei;
  • Serghei Bâzgan, doctor în științe fizice, Institutul de Fizică Aplicată, Universitatea de Stat din Moldova, conducătorul adjunct al echipei.
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: