(VIDEO) Mama și fetița de 11 ani rămase fără picioare la Kramatorsk s-au mutat în SUA și au primit proteze
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Mama și fetița de 11 ani rămase fără picioare la Kramatorsk s-au mutat în SUA și au primit proteze

Locuitoarele Ucrainei Natalia Stepanenko (43 de ani) și fiica sa, Iana (11 ani), care la începutul lunii aprilie au rămas fără picioare în urma atacului cu rachetă asupra gării din Kramatorsk, au primit proteze și sunt în proces de reabilitare în SUA. Anunțul a fost făcut de către primarul orașului Lvov, Andrei Sadovîii, localitatea unde au fost tratate inițial cele două victime ale atacului rusesc.

Pe 8 aprilie, Natalia Stepanenko și gemenii Iaroslav și Iana au mers la gara din Kramatorsk ca să se evacueze în regiunea Donețk. Soțul femeii lupta pe front. Mama și fiica s-au îndepărtat, iar băiețelul a rămas să păzească lucrurile. La un moment dat, gara a fost lovită de racheta lansată de armaa rusă. Iana și-a pierdut ambele picioare, mai jos de genunchi, iar Natalia – piciorul stâng. Iaroslav nu a fost rănit.

La sfârșitul lunii iunie, femeia a plecat în SUA împreună cu cei doi copii. Mama și fiica au fost internate în spitalul San Diego din California. Cele două victime au beneficiat de proteze în cadrul programului desfășurat de organizația The Right to Walk Foundation, care ajută persoanele care au nevoie de proteze. În prezent, mama și fiica învață să facă primii pași.

 

Natalia a beneficiat de o proteză permanentă, iar Iana va fi nevoită să le schimbe pe parcursul creșterii și maturizării. Medicii dau asigurări că micuța va putea să meargă, să fugă, să înoate și să facă tot ceea ce fac copiii în mod obișnuit.

Primarul orașului Lvov Andrei Sadovîi a precizat că familia Stepanenko va sta în SUA un an, iar mama și fiica vor continua reabilitarea. După aceea, familia intenționează să se întoarcă în Ucraina și speră că până atunci războiul se va încheia.

(VIDEO) Mama și fetița de 11 ani rămase fără picioare la Kramatorsk s-au mutat în SUA și au primit proteze


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: