VIDEO Măștile transparente – trend, dar și soluție pentru persoanele cu deficiențe de auz
Full Article 2 minutes read

VIDEO Măștile transparente – trend, dar și soluție pentru persoanele cu deficiențe de auz

Purtatul măștilor faciale pot fi inconfortabile, însă pentru persoane cu deficiențe de auz au devenit o adevărată barieră de comunicare. Compania belgiană Brochage Renaître și-a transformat afacerea legată de copertarea cărților în una pentru producerea măștilor transparente, scrie Euronews.

x

Modificarea activității a avut loc doar în câteva zile. Inițial, compania a primit o comandă de 10 000 de măști din partea autorităților locale.

„În două zile am cumpărat mașini de cusut, materiale”, relatează Sabine Charlier, directorul fabricii.

Administrația a invitat 15 voluntari care au fost învățați să coase, iar în doar trei zile aceștia au devenit angajați.

Măștile transparente sunt de mare folos persoanelor cu deficiențe de auz, care pot citit pe buze de la distanță care să nu îi pună în pericol de infectare cu noul coronavirus.

Una dintre angajate, care nu are deficiențe de auz susține că până acum era nevoită să roage oamenii să își scoată măștile ca să înțeleagă ce spun.

„Grație măștilor transparente pot citi pe buze, ceea ce este mult mai ușor pentru mine ca să pot comunica”, spune aceasta.

Din cauza pandemiei de COVID-19, compania și-a restrâns activitatea până la capacitatea de doar 10%. Posibilitatea de a se reprofila permite administrației să nu închidă afacerea. În plus, măștile transparente devin tot mai populare.

„Am înregistrat o ceree mare din partea logopezilor, învățătorilor, persoanelor din spitale care lucrează cu oameni vârstnici”, spune directorul companiei.

Potrivit platformei worldometers.info, până acum, în Belgia au fost înregistrate peste 58 380 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: