VIDEO „Medicul mi-a spus: «A voastră așa urla?»“. Cum trăiesc copiii cu autism și TSA în Moldova. Povestea Alexandrei și a Marinei
Full Article 30 second read

VIDEO „Medicul mi-a spus: «A voastră așa urla?»“. Cum trăiesc copiii cu autism și TSA în Moldova. Povestea Alexandrei și a Marinei

Cum este să auzi cum medicul chemat să îi acorde ajutor copilului tău îți spune: „A, e din asta?“. Anume cu această situație s-a confruntat Marina și fiica sa, Alexandra. Fetița suferă de o tulburare din spectrul autism. Și dacă în lume milioane de oameni vorbesc despre asta, în Moldova acești oameni se confruntă cu stigmatizare și stereotipuri. Marina și fiica sa au simțit această atitudine într-un spital din capitală. Povestea lor – în reportajul corespondentului NM Denis Borșevici. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: