(VIDEO) Monument de 79 de metri, dedicat soldaților sovietici, pus la pământ la Riga. Demontarea a costat peste 2 mln euro
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Monument de 79 de metri, dedicat soldaților sovietici, pus la pământ la Riga. Demontarea a costat peste 2 mln euro

Autoritățile de la Riga au finalizat demolarea complexului memorial din Parcul „Biruinței”. Punctul final l-a constituit prăbușirea monumentului de 79 de metri, dedicat soldaților-eliberatori. Demontarea a început în data de 23 august și a provocat proteste, soldate cu rețineri operate de poliție.

Decizia privind demontarea monumentului sovietic a provocat proteste la Riga. În seara de 23 august, au fost reținuți 6 dintre cei circa 50 de manifestanți.

Câteva sculpturi mai mici, inclusiv „Patria-Mamă” au fost demontate pe 23 și 24 august. Circa 100 de oameni au protestat față de acest gest, iar poliția a reținut alți 14 manifestanți.

În data de 25 august, autoritățile locale au demontat și cea mai înaltă parte a monumentului – un turn de 79 de metri. Căderea a fost întâmpinată cu aplauze.

Discuțiile cu privire la demontarea complexului memorial au început încă la începutul războiului provocat de Rusia în Ucraina. Demontarea monumentului se ridică la 2,1 mln euro, informează Delfi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: