VIDEO Monumentul poetului rus Alexandr Pușkin a fost demontat din orașul Zaporojie
Full Article 50 second read

VIDEO Monumentul poetului rus Alexandr Pușkin a fost demontat din orașul Zaporojie

Monumentul dedicat poetului rus Alexandr Pușkin din orașul ucrainean Zaporojie a fost demontat. Informația a fost raportată pe 31 octombrie de presa ucraineană, care a publicat și imagini din timpul lucrărilor de demontare.

Monumentul lui Pușkin din Zaporojie se afla în Piața Vernadski, care este amplasată în partea orașului controlată de autoritățile ucrainene. În imaginile publicate de presa din țara vecină, pot fi observați câțiva muncitori și o macara care ridică monumentul și îl pune în remorca unui camion.

În context menționăm că, pe 27 octombrie, alt monument al lui Alexandr Pușkin, care se află la Kiev, a fost în centrul atenției. Capul poetului a fost acoperit cu o cârpă, iar deasupra acesteia, în zona ochilor, a fost lipită bandă adezivă de culoare roșie. Iar pe postamentul care susține statuia lui Pușkin a fost scris în ucraineană mesajul „Decolonizarea este de neoprit”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: