(VIDEO) „Ne numesc turmă de pid*****”. Voronin citește scrisoarea unor soldați din Bălți
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Ne numesc turmă de pid*****”. Voronin citește scrisoarea unor soldați din Bălți

Președintele Partidului Comuniștilor (PCRM) Vladimir Voronin s-a distras pentru câteva minute de la ședința Parlamentului din 1 iulie. În sala de conferințe de presă a Legislativului, fostul șef de stat a dat citire unei scrisori pe care ar fi primit-o din partea unui soldat dintr-o unitate militară din Bălți. Deputatul comunist nu a evitat cuvintele necenzurate.

În debutul briefingului, Voronin a menționat că va citi scrisoarea integral, așa cum a fost formulată. Potrivit comunistului, autorii sunt Brigada nr. 1 Infanterie motorizată din mun. Bălți.

La Bălți este rău de tot, luați vă rog măsuri. Se eliberează foarte mulți militari, din motiv că comandantul de brigadă, colonelul Ion Ojog este un comandant slab, care nu apără subalternii. Se eliberează ofițeri foarte capabili și deștepți, comandanți foarte de treabă”, se arată în adresare.

Potrivit autorilor scrisorii, militarii sunt tratați foarte prost, bătuți și insultați.

Soldații umblă murdari și cu bocancii rupți. Când pleacă în oraș, de la soldați miroase foarte urât. În gardă nu se schimbă cearșafurile și fețele de pernă, iar locotenencu Ion Liurca, când este de gardă, ne bate. Ne bate și locotenentul Clepicov și căpitanul Ion Sîrbu, dar și locotenentul-major Vadim Ceban și căpitanul Sorin Munteanu. Este vara și este cald. Pe soldați, comandanții de poligon ne țin special la soare, ca să fim cuminți și ascultători. De la soldați miroase foarte urât, iar ofițerii ne numesc „turmă de pid****”. Nu este apă de băut și mori uneori de sete, nu avem uniformă de schimb”, a mai citit Voronin.

Voronin s-a arătat convins că o situație similară nu este doar în Bălți, ci și în „toate” unitățile militare din Republica Moldova. NM a solicitat un comentariu din partea Ministerului Apărării, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

Intervenția integrală a lui Vladimir Voronin pentru presă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: