VIDEO „Neutralitatea nu înseamnă indiferență”. Popescu a spus de ce Moldova participă la reuniunea NATO de la București
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Neutralitatea nu înseamnă indiferență”. Popescu a spus de ce Moldova participă la reuniunea NATO de la București

Dezvoltarea parteneriatului internațional și creșterea rezistenței la amenințările externe – principalele obiective ale participării Republicii Moldova la reuniunea miniștrilor de externe, care are loc la București. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu, în cadrul unor declarații de presă. 

„Acest război creează probleme pentru întreaga lume, pentru întreaga Europă și este o mare problemă pentru Moldova în special”, a spus oficialul moldovean.

Popescu a adăugat că „în acest context, Moldova are nevoie de prieteni pentru dezvoltarea parteneriatului și consolidarea rezistenței”.

„Lucrăm la aceasta cu ajutorul tuturor partenerilor noștri, țărilor și organizațiilor care ne susțin independența, integritatea teritorială și libertatea noastră. Printre acestea se numără România, NATO, Uniunea Europeană”, a comunicat Popescu în fața jurnaliștilor.

Potrivit lui, neutralitatea constituțională – nu înseamnă autoizolarea țării și indiferență față de ceea ce se întâmplă în regiune.

„Conform Constituției, Moldova este o țară neutră. Acest lucru împiedică țara să adere la NATO. Dar pentru Moldova asta nu înseamnă autoizolare, demilitarizare și nu înseamnă indiferență față de tot ce se întâmplă în lume, inclusiv condamnarea agresiunii ruse împotriva Ucrainei”, a comunicat Popescu.

El a adăugat că Moldova este „interesată să-și întărească stabilitatea, inclusiv cu ajutorul NATO”. „Vom vorbi despre diferite moduri de a ne crește rezistența. Noi, ca autorități, trebuie să fim pregătiți pentru întreaga gamă de amenințări”, a susținut ministrul.

***

Amintim că la București are loc reuniunea miniştrilor afacerilor externe a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), fiind prezidată de secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Republica Moldova a fost invitată, în premieră, să participe la reuniunea miniștrilor de Externe NATO. Delegația Republicii Moldova este condusă de vicepremierul Nicu Popescu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: