VIDEO „Nu este un protest, e un element din războiul hibrid”. Gavrilița, despre manifestațiile din centrul capitalei
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Nu este un protest, e un element din războiul hibrid”. Gavrilița, despre manifestațiile din centrul capitalei

„Este un element din războiul hibrid împotriva țării, oamenilor și ordinii constituționale”. Este reacția premierului Natalia Gavrilița la protestele din ultima perioadă organizate de partidul „ȘOR”. Declarația a fost făcută în cadrul unui video plasat pe rețelele de socializare. Șefa executivului a mai rugat cetățenii să aibă răbdare pentru a putea fi pusă temelia unor reforme indestructibile. 

Premierul Natalia Gavrilița a calificat protestele din ultima perioadă organizate de partidul „ȘOR”, drept un război hibrid împotriva țării și a oamenilor.

„Și dacă tot vorbim despre solidaritatea, țin neapărat să vin și cu un mesaj despre manifestațiile organizate ieri în centrul capitalei de către membrii grupării pentru hoție și război. Dragi cetățeni, ceea ce s-a întâmplat ieri pe străzile Chișinăului nu este un protest, nu este o exercitare a unui drept civic. Este un element din războiul hibrid împotriva țării, oamenilor și ordinii constituționale”, a declarat Gavrilița.

În același timp, șefa executivului asigură cetățenii că manifestațiile din orașul Chișinău nu au șanse să destabilizeze situația din Republica Moldova.

„Moldova are mai mult ca niciodată suportul partenerilor externi, inclusiv pe partea de tragere la răspundere a celor care au jefuit țara și oamenii. Nu au nici o șansă să destabilizeze Moldova cu banii furați de la moldoveni, așa cum strigă în gura mare. Înțeleg foarte bine frustrarea celor care își doresc reforma justiției cât mai repede și vreau să vă spun că noi ne-o dorim la fel de mult. În același timp nu putem acționa la fel ca regimurile de tristă faimă și să pornim ceva care vor duce la aceleași abuzuri. Vă rog să avem răbdare și să punem temelia unor reforme indestructibile, care vor dăinui în timp”, a spus Gavrilița.

Amintim că pe 23 octombrie, în fața Procuraturii Generale mai mulți protestatari și simpatizanți ai Partidului „ȘOR” au instalat corturi. Ei cer alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate.

Menționăm că anterior, deputatul Ilan Șor, cercetat penal și dat în urmărire internațională, a recunoscut că protestatarii care stau în corturi în centrul capitalei primesc bani din partea sa. Reacția a venit după ce Procuratura Anticorupție a confirmat pentru TVR Moldova că sursele de finanțare a protestului sunt cercetate în cadrul dosarului penal deschis pe baza suspiciunilor că Partidul „ȘOR” ar lua bani de la o grupare infracțională. Fiecare manifestant ar primi între 400 de lei şi 100 de dolari pe zi.

Precizăm că în ultima perioadă, susținătorii Partidului „ȘOR” desfășoară mai multe proteste în fața Parlamentului și a Președinției. Manifestanții scandează lozinci împotriva președintei Maia Sandu și a Guvernului Gavrilița, cerând demisia conducerii de vârf a țării și declararea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: