VIDEO „Nu este un protest, e un element din războiul hibrid”. Gavrilița, despre manifestațiile din centrul capitalei
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Nu este un protest, e un element din războiul hibrid”. Gavrilița, despre manifestațiile din centrul capitalei

„Este un element din războiul hibrid împotriva țării, oamenilor și ordinii constituționale”. Este reacția premierului Natalia Gavrilița la protestele din ultima perioadă organizate de partidul „ȘOR”. Declarația a fost făcută în cadrul unui video plasat pe rețelele de socializare. Șefa executivului a mai rugat cetățenii să aibă răbdare pentru a putea fi pusă temelia unor reforme indestructibile. 

Premierul Natalia Gavrilița a calificat protestele din ultima perioadă organizate de partidul „ȘOR”, drept un război hibrid împotriva țării și a oamenilor.

„Și dacă tot vorbim despre solidaritatea, țin neapărat să vin și cu un mesaj despre manifestațiile organizate ieri în centrul capitalei de către membrii grupării pentru hoție și război. Dragi cetățeni, ceea ce s-a întâmplat ieri pe străzile Chișinăului nu este un protest, nu este o exercitare a unui drept civic. Este un element din războiul hibrid împotriva țării, oamenilor și ordinii constituționale”, a declarat Gavrilița.

În același timp, șefa executivului asigură cetățenii că manifestațiile din orașul Chișinău nu au șanse să destabilizeze situația din Republica Moldova.

„Moldova are mai mult ca niciodată suportul partenerilor externi, inclusiv pe partea de tragere la răspundere a celor care au jefuit țara și oamenii. Nu au nici o șansă să destabilizeze Moldova cu banii furați de la moldoveni, așa cum strigă în gura mare. Înțeleg foarte bine frustrarea celor care își doresc reforma justiției cât mai repede și vreau să vă spun că noi ne-o dorim la fel de mult. În același timp nu putem acționa la fel ca regimurile de tristă faimă și să pornim ceva care vor duce la aceleași abuzuri. Vă rog să avem răbdare și să punem temelia unor reforme indestructibile, care vor dăinui în timp”, a spus Gavrilița.

Amintim că pe 23 octombrie, în fața Procuraturii Generale mai mulți protestatari și simpatizanți ai Partidului „ȘOR” au instalat corturi. Ei cer alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate.

Menționăm că anterior, deputatul Ilan Șor, cercetat penal și dat în urmărire internațională, a recunoscut că protestatarii care stau în corturi în centrul capitalei primesc bani din partea sa. Reacția a venit după ce Procuratura Anticorupție a confirmat pentru TVR Moldova că sursele de finanțare a protestului sunt cercetate în cadrul dosarului penal deschis pe baza suspiciunilor că Partidul „ȘOR” ar lua bani de la o grupare infracțională. Fiecare manifestant ar primi între 400 de lei şi 100 de dolari pe zi.

Precizăm că în ultima perioadă, susținătorii Partidului „ȘOR” desfășoară mai multe proteste în fața Parlamentului și a Președinției. Manifestanții scandează lozinci împotriva președintei Maia Sandu și a Guvernului Gavrilița, cerând demisia conducerii de vârf a țării și declararea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: