VIDEO O interpretă din Belarus a fost arestată după ce a cântat în centrul orașului Minsk o piesă a trupei ucrainene Okean Elzî
Full Article 1 minutes read

VIDEO O interpretă din Belarus a fost arestată după ce a cântat în centrul orașului Minsk o piesă a trupei ucrainene Okean Elzî

Interpreta din Belarus, Meryem Gerasimenko, a fost arestată după ce a interpretat în centrul Minskului celebra melodie a trupei ucrainene Okean Elzî „Обійми”.  Cei prezenți și-au aprins lanternele telefoanelor și au ridicat mâinile în sus, susținându-i pe muzicieni, potrivit zerkalo.io.

Între timp, canalele de telegram proguvernamentale au reacționat la reținerea cântăreței. Aceștia au menționat că artista nu a fost reținută din cauza interpretării piesei, ci pentru că ea și-a direcționat o parte din veniturile către nevoile Forțelor Armate ale Ucrainei, inclusiv au participat la achiziționarea dronei Bayraktar pentru Ucraina.

Pe 3 august,  a avut loc un concert stradal al cântăreței din Minsk Meryem Gerasimenko. La concert s-au adunat o mulțime de spectatori, au publicat videoclipuri pe rețelele de socializare, de multe ori cu autocolante în culori galbene și albastre și alte semne de sprijin pentru Ucraina.

A doua zi, pe unul dintre canalele de telegram ale forțelor de securitate a apărut o postare: „ Autoritățile de la Minsk știu măcar ce se întâmplă în centrul orașului?”. Ulterior informațiile au fost preluate de propagandiștii Grigori Azarenok și Ludmila Gladkaya.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: