VIDEO O întreprindere din Anenii Noi vindea ilegal produse petroliere și gaz lichefiat. Cum funcționa „afacerea”
Full Article 2 minutes read

VIDEO O întreprindere din Anenii Noi vindea ilegal produse petroliere și gaz lichefiat. Cum funcționa „afacerea”

O întreprindere din orașul Anenii Noi se ocupa de comercializarea ilegală a produselor petroliere și a gazelor lichefiate, informează Inspectoratul General al Poliției.

În cadrul verificărilor, oamenii legii au constatat că produsele petroliere erau comercializate șoferilor care se ocupau cu transportul de pasageri. Cumpărătorii achitau un preț preferențial pentru un litru de combustibil, iar achitarea se efectua în numerar, pentru a nu se elibera bon fiscal sau alte acte de evidență contabilă.

Totodată, în aparatul de casă al întreprinderii au fost depistate mijloace bănești nedeclarate.

În rezultatul verificărilor pompelor de alimentare s-a stabilit că acestea nu dispuneau de dispozitive de alimentare utilate cu aparate de casă şi de control cu memorie fiscală conectate la distribuitor. De asemenea, pe ambele mijloace de măsurare nu s-au depistat inscripții de identificare (tip, număr de uzina, doza sau capacitate după caz, producătorul), precum și lipsa marcajelor metrologice, fapt ce contravine legislației privind comercializarea produselor petroliere.

În acest sens, pompele de alimentare cu combustibil au fost sigilate. Valoarea totală a prejudiciului cauzat se estimează.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză contravențională, iar persoana juridică riscă o amendă în mărime de 30 000 de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: