screenshot

VIDEO O nouă alertă falsă cu bombă la sediul Partidului „Șansă”, afiliat fugarului Șor. Este a doua în această săptămână

La sediul sediul ex-Partidului Democrat din Moldova (PDM), care în prezent este folosit de Partidului „Șansă”, afiliat fugarului Ilan Șor, a fost anunțată o alertă cu bombă în după-amiaza zilei de 23 septembrie. În urma verificărilor niciun obiect explozibil nu a fost depistat. Informațiile au fost confirmate pentru NM de către șefa Serviciului de presă a Poliției Chișinău Natalia Stati.

Apelul la Serviciului 112 a survenit la ora 14:00. Poliția a fost sesizată că în incinta unei clădiri de pe str. Bulgară este amplasat un obiect explozibil.

La fața locului s-au deplasat toate serviciile abilitate, zona încercuită.

Potrivit imaginilor publicate pe rețelele de socializare, este vorba de sediul fostului PDM, care în prezent este utilizat ca „sală de conferințe” de către Partidul „Șansă”.

În urma verificărilor efectuate obiecte sau substanțe explozibile nu au fost depistate. Alerta cu bombă nu sa adeverit. Ofițerii secției investigație și urmărire penală a IP Centru, au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă”, a comunicat reprezentanta Poliției capitalei Natalia Stati.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru „comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism”. Persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

***

Menționăm că în clădirea în care Partidul „Șansă” o folosește drept „sală de conferință” a mai fost anunțată o alertă  cu bombă pe 20 septembrie. Și atunci alerta s-a dovedit a fi falsă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

R. Moldova va avea un centru național de management al crizelor: Parlamentul a dat undă verde proiectului

În Moldova va fi înființat Centrul Național de Management al Crizelor. Parlamentul a votat, în lectura a doua, proiectul de lege privind managementul situațiilor de criză, care stabilește crearea acestui centru. Instituția va coordona toate măsurile de prevenire, pregătire, intervenție și recuperare în situații de criză, la nivel național.

Proiectul de lege, susținut de 60 de deputați și elaborat de un grup de parlamentari PAS, stabilește modul în care autoritățile, instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale și operatorii economici vor colabora în gestionarea integrată a crizelor.

Centrul Național de Management al Crizelor va activa sub conducerea Prim-ministrului și va avea rolul de a coordona toate acțiunile în caz de criză. În paralel, va fi creată și Comisia Națională de Management al Crizelor, alcătuită din premier, șeful Centrului, conducători ai operațiunilor, miniștri și alți responsabili, în funcție de tipul crizei.

Legea introduce și alte măsuri noi, printre care crearea registrului național al riscurilor, instituționalizarea Centrelor Operaționale de Coordonare pentru gestionarea crizelor şi a punctelor de contact 24/7. Totodată, documentul prevede elaborarea unui Plan Național de Management al Crizelor, obligatoriu pentru toate instituțiile implicate.

O altă prevedere este regimul stării de alertă, care va permite instituirea unor măsuri restrictive temporare, în condiții de legalitate și proporționalitate, pentru a limita efectele crizelor.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 septembrie 2025.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: