O persoană necunoscută a aruncat cu vopsea roșie peste clădirea Centrului Rus de Știință și Cultură din Chișinău. Ce spune poliția?
Full Article 2 minutes read

O persoană necunoscută a aruncat cu vopsea roșie peste clădirea Centrului Rus de Știință și Cultură din Chișinău. Ce spune poliția?

În noaptea de 24 februarie, o persoană necunoscută aruncat vopsea roșie peste Centrul Rus de Știință și Cultură (CRȘC) din capitală. Informația a fost cofirmată pentru NM de către ofițerul de presă al Poliției municipiului Chișinău Natalia Stati.

Inspectoratul de poliție a fost sesizat în jurul orei 02:15.

La fața locului s-a deplasat un echipaj al batalionului de patrulare și reacționare operativă, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Ajunși polițiștii au stabilit că un individ a aruncat cu vopsea roșie peste peretele clădirii.

Pe caz a fost înregistrată o procedură contravențională, iar angajații poliției întreprind toate măsurile pentru identificarea persoanei și atragerea acesteia la răspundere.

CRȘC a comentat, de asemenea, situația. Centrul și-a exprimat speranța că „provocatorul” va fi pedepsit. „Cine și în ce scop a comis acest act de vandalism – rămâne a fi clarificat de către organele de drept din Republica Moldova. Un lucru este clar: huliganul nu a fost deloc motivat de dorința de a susține dialogul intercultural ruso-moldovenesc, care a fost testat în timp. Numeroșii compatrioți, susținători moldoveni ai cooperării umanitare reciproc avantajoase între țările noastre, parteneri și prieteni ai Centrului sunt profund indignați de acest act ilegal. Pentru ei Casa Rusă este un loc unde se desfășoară programe culturale semnificative, unde tinerii multietnici din Moldova discută despre oportunitățile de creștere educațională, științifică și profesională, unde copiii învață să înțeleagă și să creeze frumosul”, a menționat reprezentantul CRȘC.

Amintim că, pe 21 februarie, autoritățile române au anunțat despre suspendarea activității Centrului Rus pentru Cultură și Știință din România – cunoscut și drept „Casa Rusă” la București. Decizia a fost motivată prin faptul că centrul cultural s-a implicat în „acțiuni de prezentare distorsionată a realității și a adevărului istoric la nivelul opiniei publice românești”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: