VIDEO „Păcat că nu pot să le fac o excursie la noi în Terapie Intensivă celor care nu cred”. Cum luptă medicii pentru viața infectaților cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Păcat că nu pot să le fac o excursie la noi în Terapie Intensivă celor care nu cred”. Cum luptă medicii pentru viața infectaților cu COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a publicat o nouă înregistrare video dintr-un spital din Republica Moldova, antrenat în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus. Medicii au îndemnat populația să țină cont de sfaturile specialiștilor, pentru că noul coronavirus provoacă daune grave sănătății.

Imaginile au fost filmate pe 2 iunie, la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Chișinău, în departamentul Anesteziologie și Terapie Intensivă. La acea dată, acolo erau internați 41 de pacienți infectați cu noul coronavirus, în stare gravă, iar 22 erau intubați.

„Păcat că nu pot pe cei care nu cred în gradul de severitate al acestei boli, să le fac o excursie la noi în Terapie Intensivă. Și cu părere de rău, chiar și cei pe care i-am salvat, nu țin minte acest lucru. Dacă ești tânăr și absolut sănătos, asta nu înseamnă că nu trebuie să te păzești. Nu trebuie să ai frică, dar trebuie să te păzești”, a declarat Victor Cojocaru, șeful Clinicii Anestezie și Terapie Intensivă.

#AiGrijă! Oprește răspândirea COVID-19! Salvează vieți!

🙏Personalul medical este în fiecare zi la datorie și luptă pentru sănătatea și viața oamenilor! E o luptă comună, iar învingători putem ieși doar împreună. 🔴Vă rugăm și îndemnăm să respectați măsurile de protecție:✔️Respectați distanța socială✔️Spălați-vă cât mai des pe mâini✔️Evitați aglomerațiile✔️Purtați mască în transport public și spații închiseLa primele simptome de boală, precum: febră, tuse, rinoree, apelați la medicul de familie sau sunați la Serviciul 112.#AiGrijă Oprește răspândirea COVID-19! Salvează vieți!World Health Organization in Moldova UNICEF Moldova USAID Moldova IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”

Gepostet von Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova am Samstag, 6. Juni 2020

În prezent, 306 pacienți din Republica Moldova, infectați cu noul coronavirus, sunt în stare gravă, iar 27 sunt intubați. Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 9247 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1039 în Transnistria.

Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 5450, iar cel al deceselor la 328.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: