(VIDEO) Patru sirieni au fost opriți în sudul Moldovei, pentru trecere ilegală a frontierei
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Patru sirieni au fost opriți în sudul Moldovei, pentru trecere ilegală a frontierei

Polițiștii de frontieră din Toceni au reținut patru cetățeni ai Siriei, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Republica Moldova în România. Străinii sunt la a doua tentativă de a ajunge ilegal într-un stat european.

Incidentul a fost înregistrat în data de 4 decembrie, la ora 22:20. Prin intermedul serviciului Dispecerat al IGPF a parvenit informația, precum că cinci cetățeni străini nu s-au prezentat la Centrul de cazare pentru solicitanți. Imediat, informația a fost transmisă către toate subdiviziunile de frontieră, fiind anunțați și polițiștii de frontieră din România și Ucraina.

Pe, 5 decembrie, în jurul orei 02:50, în urma unui schimb de informații cu polițiștii de frontieră români, pe segmentul de competență al Sectorului Poliției de Frontieră Toceni și cel învecinat – SPF Leova, mai multe echipe mobile ale Poliției de Frontieră au intervenit la verificările și căutările de frontieră.  În rezultat, pe direcția localităților Toceni – Berezeni, polițiștii de frontieră au depistat patru cetățeni străini și un mijloc de transport.

În cadrul verificărilor la fața locului, polițiștii de frontieră au stabilit că cei patru sunt cetățeni ai Siriei, cu vârstele cuprinse între 25 și 31 de ani. Tinerii dețineau asupra lor permise de ședere legală pe teritoriul Republicii Moldova, iar la verificarea datelor de identitate a fost constatat că, de fapt, sunt persoanele care nu s-au prezentat la Centrul de cazare pentru solicitanți. Au fost anunțați reprezentanții Biroului de Migrație și Azil al MAI.

Din informațiile colegilor români, cel de-al cincilea sirian și un alt cetățean al Turciei au fost reținuți pe teritoriul României.

Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cei patru cetăţeni străini.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: