VIDEO Piesă rock pe versurile lui Vieru și recital de poezie, în română: Cum au omagiat ambasadorii UE și SUA limba română
Full Article 2 minutes read

VIDEO Piesă rock pe versurile lui Vieru și recital de poezie, în română: Cum au omagiat ambasadorii UE și SUA limba română

Au cântat și au recitat poezii, în limba română – astfel ambasadorii Uniunii Europene și Statelor Unite ale Americii, acreditați la Chișinău, au omagiat Ziua Limbii Române.

Poți aduce omagiu limbii române în cele mai diverse moduri. O demonstrează și ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, care a decis să o facă interpretând versuri de Grigore Vieru pe muzică rock.

Excelența sa a cântat în limba română piesa rock „Dzimtā Valoda”, versurile căreia sunt o traducere în letonă a poeziei „În limba ta”, a regretatului poet Grigore Vieru. Premiera cântecului în interpretarea oficialului european a avut loc pe 31 august, zi în care Moldova și România sărbătoresc Limba Română.

„Felicitări cu ocazia Zilei Limbii Române! La mulți ani de ziua Limbii Române, Moldova!”, a scris Jānis Mažeiks.

Cu un mesaj inedit, în acest an, cu ocazia Zilei Limbii Române, a venit și ambasadorul SUA în Moldova, Kent D. Logsdon. Diplomatul american a recitat, în limba română, alături de poetul Vasile Romanciuc, versuri din poezia reputatului scriitor – „De parcă te ascultă Eminescu”.

În fiecare an, pe 31 august, în Republica Moldova, dar și în România, este marcată  sărbătoarea națională „Limba noastră cea română”. În Moldova, Ziua Limbii Române este sărbătorită începând din anul 1990, iar în România – din 2013.

Potrivit statisticilor, limba română este vorbită în prezent de circa 28 de milioane de oameni din întreaga lume, scrie Moldpres. Totodată, limba română este predată în școli din 43 de țări.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: