VIDEO Piscină, zonă spa, cinema. Ilan Șor și-a mai cumpărat o vilă de 1300 m2 în Israel, însă a păstrat-o și pe cea veche
Full Article 4 minutes read

VIDEO Piscină, zonă spa, cinema. Ilan Șor și-a mai cumpărat o vilă de 1300 m2 în Israel, însă a păstrat-o și pe cea veche

Politicianul fugar Ilan Șor s-a mutat la casă nouă în Israel, mai mare și mai luxoasă. Cel puțin aceasta susțin jurnaliștii CuSens, care au efectuat o nouă investigație. Noua vilă este mai mare decât precedenta cu 500 m2. Cele două proprietăți sunt la o distanță de doar 100 de metri una de alta. Noua achiziție a lui Șor, care ocupă aproape în întregime un teren de 13 ari, are trei niveluri, care includ o piscină panoramică în care se varsă o cascadă, un spa cu două saune, o sală de sport, inclusiv cinema. 

Potrivit jurnaliștilor, de câteva luni, vila servește drept noua reședință de lux a politicianului fugar Ilan Șor și a familiei sale. Imobilul se află la o distanță de doar 100 de metri de proprietatea de peste 10 milioane de euro, unde politicianul a locuit în ultimii ani începând cu vara lui 2019, în același cartier de lux cu acces restricționat din orașul Keysaria, Israel, și care se întinde de-a lungul malului Mării Mediterane.

Jurnaliștii susțin că noul ascunziș al lui Șor, pe lângă faptul că este construit de curând, este mai mare decât precedentul cu 500 m2. Vila precedentă are 800 m2, a doua 1 300 m2. Noua vilă are o piscină panoramică în care se varsă o cascadă, iar cele trei niveluri ale proprietății se bucură de spații generoase. Vila are un spa cu două saune, dar și o sală de sport, cinema și masă de biliard.

Primele video-uri din noua locuință din Israel au fost publicate de Șor pe rețelele de socializare în primăvara 2023, potrivit jurnaliștilor. În septembrie 2023 a postat un video pe TikTok din noua casă și soția politicianului fugar, interpreta cunoscută cu numele de scenă Jasmin.

Terenul pe care este amplasată vila este deținut în acte, printr-un contract de ipotecă, de un cuplu de arhitecți. Tot ei sunt fondatorii și beneficiarii unei companii de arhitectură din Keysaria, care s-a ocupat de proiectarea și designul casei. Pe site-ul firmei, proprietatea este descrisă drept „un lux modern”.

Jurnaliștii au reușit să vorbească cu unul dintre fondatorii companiei. Potrivit arhitectului, costul aproximativ al unui teren de circa 10 arii în Keysaria și construcția unei vile începe de la circa 8 milioane de euro și poate ajunge până la peste 11 milioane de euro.

Chiar dacă s-au mutat în vilă nouă, în ultimele luni, membrii familiei Șor au continuat să publice fotografii și de la reședința precedentă, comunică jurnaliștii. CuSens susține, cu referire la surse din Israel, că Ilan Șor folosește ambele proprietăți, cea veche fiind locuită de mama și angajații acestuia.

Jurnaliștii au solicitat un comentariu de la politician cu privire la proprietățile din Israel. Cel din urmă nu a venit cu un răspuns.

În septembrie 2022, jurnaliștii CuSens au publicat o investigație în care au prezentat prima vilă în care și-a găsit refugiul politicianul fugar Ilan Șor. Imobilul are două etaje, cinci dormitoare și o suprafață de 800 de metri pătrați. Terenul, pe care este amplasat, este de aproape 3000 de metri pătrați și se află la trei minute distanță de plajă. Într-o reacție pe o rețea de socializare, Șor a menționat că nu e nici un secret că se află în Israel, nici că este bogat. „Jurnalismul de investigație a primit astăzi o palmă „fără sens””, a scris Șor.

În august 2023, jurnaliștii din Israel au publicat un reportaj amplu despre viața politicianului fugar Ilan Șor. În imagini a apărut și vila luxoasă a controversatului politician.

***

Ilan Șor a fugit din Republica Moldova în Israel în urmă cu patru ani, adică în 2019. Curtea de Apel l-a condamnat pe Ilan Șor la 15 ani de închisoare în dosarul frauda bancară și a pus sechestru pe bunuri în valoare de peste 5 miliarde de lei.În reacție, Ilan Șor a acuzat magistrații că s-ar fi subordonat ordinelor politice și a susținut decizia Curții de Apel „îl lasă rece și că nu are de gând să se conformeze acesteia”. Mai târziu, Curtea Constituțională a Moldovei a declarat Partidul Politic „ȘOR”, condus de Șor, drept neconstituțional.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: