VIDEO Platforma DA acuză PAS că distribuie pliante calomnioase despre candidata sa la șefia Primăriei Grătiești. A depus o contestație la CEC
Full Article 3 minutes read

VIDEO Platforma DA acuză PAS că distribuie pliante calomnioase despre candidata sa la șefia Primăriei Grătiești. A depus o contestație la CEC

Candidata Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de primar al satului Grătiești, Tatiana Barda, ar distribui pliante cu mesaje denigratoare la adresa oponentei sale, Olga Caraman, care candidează din partea Platformei Demnitate și Adevăr (DA). Cel puțin asta susțin reprezentanții Platformei DA, care au publicat o imagine cu unul dintre aceste pliante. Formațiunea a anunțat că a depus o contestație la Comsia Electorală Centrală (CEC). 

În cadrul unei conferințe din 14 noiembrie, Olga Caraman a declarat că contracandidata sa Tatiana Barda, cu care se va duela în turul doi de alegeri pentru funcția de primar de Grătiești, distribuie în localitate pliante care conțin informații calomnioase despre ea.

Nu am apucat bine să mulțumesc pentru corectitudine și campanie loială în primul tur, că au apărut informații din teren, atât din Grătiești, cât și din Hulboaca, cum că contracandidata mea distribuie masiv pliante cu caracter denigrator, atât în adresa mea, cât și a colegilor mei. Este regretabil și nu ne-am așteptat ca noi, cei care ne dorim dezvoltare, să ne ciocnim de asemenea situație. Eu vin cu bunul simț, omenia și cumsecădenia în frunte și vreau ca priceperea mea să contribuie la dezvoltarea comunei Grătiești”, a spus Caraman.

Ulterior, Platforma DA a publicat pe Facebook o imagine cu unul dintre pliantele care ar fi distribuite în Grătiești. În subsolul materialului se indică faptul că un tiraj de 4 000 de exemplare au fost tipărite la Tipografia Policolor SRL. De asemenea, se indică faptul că materialele, care sunt marcate ca fiind publicitate electorală, ar fi fost achitate în data de 9 noiembrie, curent, de Partidul Acțiune și Solidaritate.

Materialul publicat de Platforma DA conține următorul text: „Un vot pentru oponenta mea înseamnă dezbinare: nu are experiență în administrația publică locală; nu cunoaște problemele locuitorilor; colaborează cu elemente incompetente și corupte din fostul consiliu și primărie”.

VIDEO Platforma DA acuză PAS că distribuie pliante calomnioase despre candidata sa la șefia Primăriei Grătiești. A depus o contestație la CEC

Facebook/Platforma DA

În acest context, Platforma DA a anunțat că a depus astăzi o contestație la Comisia Electorală Centrală în privința pliantelor.

În contestația depusă la CEC, Platforma DA solicită retragerea imediată a pliantelor denigratoare, sancționarea concurentului electoral responsabil de imprimarea și distribuirea falsurilor potrivit Codului electoral, art. 70 alin (1) și (2) și sesizarea autorităților competente pentru tragerea la răspundere a tuturor părților implicate potrivit Codului contravențional, art. 70 alin. (1) și (2)”, au precizat reprezentanții formațiunii, într-un comunicat.

NM a solicitat un comentariu de la purtătorul de cuvânt al PAS, Sergiu Bejenari, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

***

Precizăm că, pe 5 noiembrie, în Republica Moldova au avut loc alegeri locale generale. În satul Grătiești, municipiul Chișinău, niciunul dintre cei 12 candidați înregistrați în cursa electorală nu acumulat pragul minim necesar de 50% + 1 vot pentru a câștiga alegerile. Astfel, cei doi candidați care au obținut cele mai multe voturi se vor duela în turul doi de scrutin, care se va desfășura pe 19 noiembrie. Este vorba despre Olga Caraman de la Platforma DA, care a acumulat 22,69% din sugrafii, și Tatiana Barda de la PAS, care a obținut 18,51% din voturile alegătorilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: