VIDEO Presa rusă a publicat imagini care ar confirma retragerea trupelor de la frontiera cu Ucraina
Full Article 1 minutes read

VIDEO Presa rusă a publicat imagini care ar confirma retragerea trupelor de la frontiera cu Ucraina

În urma încheierii exercițiilor militare, trupele rusești s-au retras de la granița Ucrainei. Primele imaginile care confirmă acest lucru au fost publicate de Ria Novosti. 

Amintim că reprezentantul Ministerului rus al Apărării Igor Konașenkov a anunțat, pe 15 februarie, că trupele rusești, amplasate în regiunile de Vest și Sud ale Federației Ruse, au finalizat exercițiile militare și urmează să revină în unitățile militare.

O parte dintre militarii care au finalizat exercițiile au început deja să plece. Alții vor mai rămâne, inclusiv cei care participă la acțiunile comune cu militarii belaruși. Acestea ar urma să se încheie în data de 20 februarie.

Potrivit autorităților ucrainene, la frontiera comună cu Rusia ar fi fost concentrat un număr de 120 mii de militari. Țările din Vest s-au arătat îngrijorate față de o posibilă invazie din partea Rusiei, iar mai multe misiuni diplomatice și-au evacuat militarii din Kiev și le-au recomandat cetățenilor să evite călătoriile în Ucraina.

Conform unor informații neoficiale, invazia ar fi urma să aibă loc pe 16 februarie. Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat această zi „Ziua Unității”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: