VIDEO Pro Moldova a atacat la Curtea Constituțională acordul de finanțare cu Rusia
Full Article 2 minutes read

VIDEO Pro Moldova a atacat la Curtea Constituțională acordul de finanțare cu Rusia

Grupul parlamentar Pro Moldova a atacat la Curtea Constituțională, în această dimineață, acordul pentru creditul de 200 de milioane de euro oferit de Federația Rusă. Deputații cer examinarea sesizării în regim de urgență.

Potrivit deputatului Pro Moldova Sergiu Sîrbu, la semnarea acordului practic nu au existat negocieri. Guvernul a luat act de proiectul de acord, a inițiat negocierile și a aprobat semnarea cordului prin același act. Nu se cunoaște cine a negociat acordul și în ce condiții. Nu există avizul Ministerului Justiției și a comisiei parlamentare de profil.

Sergiu Sîrbu mai spune că documentul favorizează companiile rusești, iar litigiile, în caz de neconcordanță cu acest acord, nu vor putea fi soluționate în arbitrajele internaționale. El a remarcat și punctul din acord care prevede că creditele persoanelor private, în entitățile bancare ale Federației Ruse, sub garanția părții ruse și cu acordul părții moldave, pot deveni datorie de stat.

„Considerăm că astfel de prevederi nu au ce căuta în astfel de angajamente financiare. Ele contravin intereselor economice ale Republicii Moldova, astfel contravin Constituției Republicii Moldova și, conform procedurii, acest acord urmează a fi verificat la constituționalitate până la intrarea lui în vigoare”, a declarat Sergiu Sîrbu într-un live pe Facebook.

URGENT!Pro Moldova atacă Acordul de finanțare din Federația Rusă la Curtea Constituțională!!!

Geplaatst door Sîrbu Sergiu op Woensdag 22 april 2020

Astăzi va avea loc ședința parlamentului și primul subiect pe ordinea de zi este ratificarea acordului între guvernul Federației Ruse și guvernul Republicii Moldova privind acordarea Guvernului Republicii Moldova a unui împrumut financiar de stat de 200 de milioane de euro.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: