(VIDEO) Propagandist Russia Today, concediat pentru declarații extremiste despre copiii ucraineni
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Propagandist Russia Today, concediat pentru declarații extremiste despre copiii ucraineni

Moderatorul Russia Today Anton Krasovski a fost concediat, după ce a declarat în timpul unei emisiuni că minorii ucraineni care urăsc Rusia ar trebui înecați. Anunțul despre suspendarea contractului de muncă a fost făcut de către șefa postului de televiziune, Margarita Simonian, care la rândul său este o portavoce a Kremlinului. 

Invitatul lui Krasovski a fost scriitorul Serghei Lukianenko, care a povestit cum, în anii 80, fiind în spitalul din regiunea Ujgorod, copiii ucraineni îi spuneau că Ucraina ar fi „ocupată de muscali”. În replică, moderatorul a declarat că „astfel de copii trebuie înecați”. La rândul său, scriitorul a remarcat că sunt acțiuni extremiste, pe care nu le susține.

Margarita Simonean a anunțat ulterior că Krasovski a fost suspendat din funcție, iar declarațiile sale sunt „sălbatice și oribile”.

„Nici eu, nici restul echipei RT nu putem permite nici măcar gândul că cineva dintre noi împărtășește o astfel de sălbăticie. Copiilor Ucrainei, la fel ca copiilor Donbassului, la fel ca și restului copiilor, le urez ca toate acestea să se încheie cât mai curând”, a menționat șefa RT.

Ulterior, Krasovskii a scris pe canalul său de Telegram că își cere scuze de la cei care au rămas șocați din cauza acestei formulări.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: