(VIDEO) Protest de amploare la Tel Aviv, după revenirea lui Benjamin Netanyahu în fruntea guvernului
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Protest de amploare la Tel Aviv, după revenirea lui Benjamin Netanyahu în fruntea guvernului

Un protest cu participarea a mii de manifestanți a avut loc, pe 7 ianuarie, la Tel Aviv, față de noul guvern condus de Benjamin Netanyahu.

Potrivit presei străine, demonstranții s-au adunat în centrul orașului, iar ulterior au mărșăluit pe străzi cu steagul Israelului și au scandat lozinci antiguvernamentale, precum: „Democrația este în pericol” și „Împreună împotriva fascismului și apartheidulului”. La acțiunea de protest au participat peste 10 mii de oameni, informează publicația The Times of Israel cu referire la datele organizatorilor.

La demonstrație au participat și politicieni de opoziție.

Împreună cu demonstranții am ieșit în stradă ca să protestăm și să strigăm tare: țara noastră nu poate fi distrusă! Vom continua să luptăm pentru democrație!”, a scris pe Twitter lidera Partidului Muncii Merav Michaeli.

Săptămâna trecută, la Ierusalim, Benjamin Netanyahu a depus jurământul în calitate de prim-ministru al Israelului. Acesta și-a prezentat membrii cabinetului de miniștri, din care fac parte și membri ai coaliției religioase naționaliste de dreapta. Potrivit experților, este Executivul cel mai de dreapta din istoria Israelului. În componența acestuia au fost incluși incluși și extremiști de dreapta cu antecedente penale.

Noul guvern și-a anunțat intenția de a spori populația pe malul ocupat de Vest al râului Iordan, să implementeze reforme sociale criticate de comunitatea LGBT. De asemenea, a fost prezentată o reformă a justiției care potrivit activiștilor va restrânge capacitatea Curții Supreme de Justiție să blocheze legile și deciziile de guvern.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: