VIDEO Protest la piața „Calea Basarabiei” din capitală. Comercianții, nemulțumiți că trebuie să achite chirie pentru aprilie
Full Article 2 minutes read

VIDEO Protest la piața „Calea Basarabiei” din capitală. Comercianții, nemulțumiți că trebuie să achite chirie pentru aprilie

Zeci de persoane au protestat marți, 26 mai, în fața pieței „Calea Barabiei” din capitală. La manifestație a participat și Veaceslav Valico, unul dintre oamenii care au protestat săptămâna trecută în Piața Marii Adunări Naționale și au cerut guvernului să redeschidă piețele din Chișinău. El a transmis live de la fața locului.

Una dintre manifestante susține că este nemulțumită din cauza faptului că administrația pieței a solicitat comercianților să achite chiria pentru lunile aprilie și iunie.

La manifestație a fost prezent și polițistul de sector, care a menționat că manifestația nu a depășit cadrul legal.

De asemenea, la acțiune a participat și membrul formațiunii „Partidul Nostru”, Ilian Cașu.

La final, protestatarii și-au dat întâlnire pentru miercuri, în fața guvernului. Aceștia și-au propus să aducă tigăi și cratițe cu care să picheteze clădirea și să ceară o întrevedere cu autoritățile.

Протесты возле Каля Бессарабий!!!Прошу всех поделиться эфиром дальше со всеми!!!

Gepostet von Вячеслав Валько am Dienstag, 26. Mai 2020

Amintim că, ieri, Comisia națională pentru sănătate publică a anunțat că piețele din municipiile Chișinău și Bălți se vor redeschide din 1 iunie.

Potrivit deciziei, administrația va trebui să asigure dezinfecția întregului utilaj de lucru, utilajului frigorific, spațiilor de depozitare și comercializare a produselor/mărfurilor, tejghelelor și întregului teritoriu. De asemenea, se obligă să asigure fluxul pentru vizitatori și cumpărători, cu ieșiri și intrări separate. Locurile comerciale trebuie să fie amplasate la distanță de 2 metri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: