VIDEO Proteste în toată lumea semn de solidaritate cu Ucraina. 100.000 de oameni pe străzile din Berlin
Full Article 3 minutes read

VIDEO Proteste în toată lumea semn de solidaritate cu Ucraina. 100.000 de oameni pe străzile din Berlin

Protestele masive împotriva invaziei militare ruse în Ucraina s-au întins deja în toate colțurile lumii: din Tel Aviv și Tokyo până la Buenos Aires, Washington, New York și alte mari orașe din Statele Unite, trecând prin cele mai importante orașe din Europa, sute de mii de oameni au ieșit în stradă în ultimele ore sau zile, scrie hotnews.ro.

În toate colțurile lumii, oamenii ies în stradă înfășurați în steaguri ale Ucrainei și cu pancarte pe care scrie „Stop Putin!”, „Stop war!”.

Cei mai mare protest în desfășurare la această oră este în capitala Germaniei, Berlin, unde 100.000 de oameni sunt pe străzi, în semn de solidaritate cu Ucraina.

Mulțimea de protestatari de pe străzile Berlinului poarta pancarte pe care scrie „Opriți războiul”, „Ultimul război al lui Putin” și „Suntem alături de Ucraina”, alături de steaguri ucrainene și ale Uniunii Europene.

„Ucraineni, sunteți bineveniți aici!”, a strigat unul dintre vorbitorii de la manifestație, în timp ce mulţimea aplauda.

Mesajul vine în contextul în care peste 368.000 de refugiați, în special femei și copii, au fugit în ultimele zile din Ucraina în țările vecine, potrivit unui anunț făcut duminică de ONU.

Chiar dacă vorbim despre o manifestație de dimensiuni mai mici, cu câteva sute de participanți, un protest este în desfășurare duminică după-amiază chiar și pe străzile din Minsk, capitala Belarusului – principalul aliat al Rusiei în operațiunea de invadare a Ucrainei.

Protest la Minsk:

Și rușii au ieșit din nou în stradă duminică, în ciuda faptului că 3.000 de oameni au fost arestați în urma protestelor pașnice din Rusia din ultimele zile, împotriva invaziei din Ucraina. Un protestatar din Sankt Petersburg, citat de Euronews, a mărturisit că „moare de rușine” pentru ceea ce face armata țării sale în Ucraina vecină.

900 de oameni din nu mai puțin de 44 de orașe ale Rusiei au fost reținuți duminică de poliție după ce au participat la proteste împotriva invaziei din Ucraina, anunță Reuters, citând un ONG din Rusia.

Protestele de duminică au coincis și cu împlinirea a 7 ani de la asasinarea politicianului rus de opoziție Boris Nemțov.


O manifestație de amploare are loc duminică și la Praga, capitala Cehiei:

Proteste masive, cu mii de oameni, au avut loc zilnic, de la începutul invaziei din Ucraina, și în mai multe orașe din Statele Unite – Washington, New York, Atlanta.

Proteste în SUA:

Manifestații impresionante, cu mii de participanți, au avut loc astăzi sau în ultimele zile și în multe dintre marile orașe europene – Londra, Paris, Marseille, Strasbourg, Geneva, Roma, Barcelona, Helsinki, Tallin, Barcelona.
Și în India, Israel, dar și la Tokyo, capitala Japoniei, mii de oameni au ieșit în stradă în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, cerând Rusiei încetarea focului.

Protest la Tokyo:

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: