VIDEO Proteste la Chișinău, Soroca și Cahul. Mai mulți manifestanți au cerut redeschiderea piețelor și a restaurantelor
Full Article 2 minutes read

VIDEO Proteste la Chișinău, Soroca și Cahul. Mai mulți manifestanți au cerut redeschiderea piețelor și a restaurantelor

În Piața Marii Adunări Naționale din capitală a avut loc, pentru a doua zi, un protest. Mai mulți manifestanți s-au arătat indignați față de faptul că magazinele își continuă activitatea, în timp ce piețele, restaurantele și cafenelele sunt închise. Demonstrații similare au avut loc pe 19 mai și la Soroca și Cahul. 

„Ceea ce se întâmplă astăzi este o conspirație economică, în opinia mea. Aceasta permite rețelelor comerciale mari să câștige bani pe seama faptului că sunt închise piețele. Iar ca să nu pară ridicol, au închis și domeniul HoReCa”, susține Veaceslav Valico, unul dintre protestari.

Acesta a scris ulterior pe pagina sa de Facebook că dacă guvernul nu va reacționa la solicitările manifestanților, pe 21 mai va avea loc o nouă acțiune de protest.

Gepostet von Николай Гаврилюк am Dienstag, 19. Mai 2020

Un protest similar a avut loc și la Cahul. Oamenii au păstrat distanța unii față de ceilalți.

Gepostet von Ala Placinta am Dienstag, 19. Mai 2020

„Vrem să lucrăm, discriminare. Toată lumea lucrează, numai noi, centrele comerciale…Mari centre comerciale la Cahul”, a spus una dintre manifestante.

Și la Soroca a avut loc o manifestație. Doi soți au protestat față de decizia autorităților.

„Guvernul duce o politică selectivă. Unii cetățeni au drepturi, iar alții reiese că nu au aceleași drepturi. Așa ceva nu trebuie să fie, este interzis prin Constituție”, a spus Roman Eșanu, într-un live pe pagina sa de Facebook.

Gepostet von Roman Esanu am Dienstag, 19. Mai 2020

Amintim că, săptămâna trecută, Comisia națională extraordinară de sănătate publică a publicat o decizie, conform căreia piețele și centrele comerciale din municipiile Bălți și Chișinău nu vor fi deschise mai devreme de 31 mai. Tot până la această dată vor rămâne închise cafenelele și restaurantele. Acestea au dreptul încă să pregătească produsele pe care să le livreze clienților.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: